Peter Aalbæk Jensen: Heroiserer ikke kriminelle

Peter Aalbæk har selvfølgelig set \

Peter Aalbæk har selvfølgelig set "Blekingegadebanden" og er begejstret

Foto: All Over

Søndag aften er det den store "Forbrydelsen"-finale, og der skal nok være et par millioner danskere, der sætter sig klar foran skærmen for at følge Sarah Lunds forbryderjagt på DR.

Søndagen efter forsøger TV2 at møve sig ind på netop den eftertragtede sendetid og score seere. Og midlet ser bestemt lovende ud. TV2 har i samarbejde med Zentropa lavet en serie over Blekingegadebanden, hvor så stærke kræfter som Nikolaj Coster-Waldau og Thure Lindhardt kan ses i hovedrollen.

Manden, der står bag den 35 mio. kr. dyre produktion, er Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen, og han glæder sig rigtigt meget til starten.

- Jeg tændte jo helt vildt på at lave den serie. Men der var én ting, der var nøglen for mig: Den bande skulle portrætteres som de gangstere, de var. Selv om man selv er venstreorienteret bagmand, er det jo lidt svært at skulle heroisere kriminelle, siger han til B.T.

- Jeg har altid været virkelig nysgerrig efter at vide mere om den historie. Om personerne, om de liv, der bag historien. Og om deres kvinder! Hvem var ellers i bandemedlemmernes liv? Det synes jeg er lykkedes dobbelt så godt, som jeg havde håbet. I kan godt glæde jer, siger han.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close