Nyheder20. november 2014

PET til SE og HØR: Derfor parkerede statsministeren ulovligt

Politiets Efterretningstjeneste forklarer her, hvorfor statsministeren og hendes livvagter parkerede ulovligt
Af af
Parkeringen var nødvendig for at beskytte Helle Thorning-Schmidt, mener PET
Parkeringen var nødvendig for at beskytte Helle Thorning-Schmidt, mener PET
 Foto: Thomas Laursen og Kaspar WenstrupStatsminister Helle Thorning-Schmidt kunne være vendt tilbage til en parkeringsbøde i ministerbilens forrude, da hun tirsdag aften var i biografen. Både ministerbilen og følgebilen med livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) holdt parkeret et sted, hvor der både var standsning og parkering forbudt.

Det vakte forargelse på SE og HØRs Facebook-side.

LÆS OGSÅ: Hov, hov! Statsministeren parkerer ulovligt

PET forklarer nu til SE og HØR, at minister-Audien og livvagternes Land Rover Discovery 4 blev smidt helt oppe på fortovet af frygt for statsministerens sikkerhed i forbindelse med gallapremieren på Hunger Games, "Mockingjay - del 1" i Imperial i København.

- Parkeringen er foretaget, så politiet - i dette tilfælde livvagterne - kan udføre deres arbejde med at varetage sikkerheden for statsministeren, skriver PET i en skriftlig kommentar til SE og HØR.

Hvad der udgjorde en så stor sikkerhedsrisiko ved den sandsynligvis nøje planlagte biograftur, at ministerchaufføren og PET ikke kunne køre 200 meter til den nærliggende parkeringskælder, melder svaret fra PET intet om.

LÆS OGSÅ: Galleri: Helle Thornings botox-rejse

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/e31ff8a3ee74409888bbbf696ccfd4d6.jpg


En ulovlig parkering eller en nødvendighed for at beskytte statsministeren? PET mener det sidste (Foto: Kaspar Wenstrup)

Fra Statsministeriet lyder det, at det udelukkende er PET, der bestemmer hvor og hvordan ministerbilen skal parkeres.

- I forbindelse med statsministerens deltagelse i arrangementer er det ikke statsministerens eller Statsministeriets afgørelse, hvor det samlet set er mest hensigtsmæssigt at parkere. Det er PET, der løbende vurderer sikkerheden omkring statsministeren, skriver statsministeriet i en skriftlig kommentar til SE og HØR.

Hvad mener du om PETs og Statsministeriets forklaringer? Deltag i debatten på vores Facebook-side

Sponsoreret indhold