Nyheder15. juni 2009

Pernille Rosenkrantz-Theil: Hader småborgerlighed

Selv om den nye socialdemokrat stadig er lidt rebelsk, så har hun fået sommerhus med fintklippet ligusterhæk til
Ægteskab, børn, 32 år, sommerhus og ligusterhæk - Pernille er rigtigt blevet socialdemokrat
Ægteskab, børn, 32 år, sommerhus og ligusterhæk - Pernille er rigtigt blevet socialdemokrat
 Foto: All Over

Pernille Rosenkrantz-Theils karriere som politiker er allerede omtumlet, selv om hun selv sikkert mener noget andet. Først var hun rebelsk og aktivistisk i Enhedslisten, så gik hun ned med flaget på grund af stress og blev udmeldt, og nu er hun medlem og kommende kandidat for Socialdemokraterne.

På privatfronten er hun gået fra at være punket og provokerende til nu at være borgerligt gift med Mikkel, som hun har ungerne Vito og Vigga sammen med, bo i lejlighed på Frederiksberg og have købt sommerhus.

- Jeg har fået en ligusterhæk i mit sommerhus på Møn. Og den tidligere ejer må simpelthen have brugt en neglesaks til at klippe den. Den er fuldstændig firkantet, siger Pernille Rosenkrantz-Theil, i et stort interview i Berlingske Tidende.

- Den er så skarp, at man kan slå sig på hjørnerne.

Bliver ved med at klippe

Da hun bliver spurgt - med tydelig hentydning til hendes rebelske fortid - hvor længe den skal se sådan ud, svarer hun.

- Indtil videre er jeg blevet småborgerlig, og hvis jeg kan se morskaben i at få en af ungerne til at være med til at klippe den, kan den sgu godt blive ved med at være firkantet. Men egentlig har jeg altid hadet småborgerlighed, og på nogle punkter har jeg altid selv været det. Selv i mine punkede perioder har jeg aldrig forladt mit hjem uden makeup.

Bitterhed og jantelov

- Forfængelighed, det er fandeme småborgerligt. Men jeg håber aldrig, at jeg bliver rigtig småborgerlig. Jeg forbinder bitterhed og jantelov med småborgerlighed. Og med folk, der ikke har fået indfriet deres livsdrømme, og som går i alt for små sko, siger Pernille Rosenkrantz-Theil og fortsætter:

- Småborgerlig er faktisk det værste skældsord, du kan bruge over for mig. Jeg har fået børn og er blevet gift, ja, men er det per definition sådan, at alle, der har det, er blevet småborgerlige? Det er et underligt lighedstegn at sætte, og derfor griner jeg lidt af det. Jeg har fået en ligusterhæk, hi, hi, og hvad så? Jeg er hverken smålig eller bitter.

Sponsoreret indhold