Nyheder14. januar 2009

Pernille Rosenkrantz-Theil: Gik ned med stress

Den nyslåede socialdemokrat erkender sygdommen, der rammer flere og flere
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/pernille-stress-jpg.jpg
 Foto: All Over

I et stort interview i B.T. står det tidligere folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil frem og fortæller, hvordan stressen simpelthen fik hende til at gå ned.

I et halvt år arbejdede Pernille Rosenkrantz-Theil i højeste gear uden at ane, at hun var hårdt ramt af stress. Hun undrede sig ikke engang over, at hun mistede korttidshukommelsen. I dag har hun valgt at fortælle om sin egen stresssygdom.

- Det er jo nødvendigt, at nogen åbner munden, som hun siger til B.T.

- Nu, hvor jeg er rask, kan jeg se, hvor galt det var. Alle kender at gå fra stuen til køkkenet og pludselig ikke kunne huske, hvad det var, de skulle. Gang det med 800. Det var sådan, jeg havde det. Derfor måtte jeg skrive alt ned. Jeg havde de mest udførlige dagbogsnotater. På den måde kunne jeg undgå de største brølere, siger Rosenkrantz-Theil, som samtidig blev langt mere irritabel og vranten over for sine omgivelser. Det var den side, som en dag fik hende til at forstå, at den var helt gal. Men det krævede en smækket dør fra en rasende kollega, før hun fik den indsigt.

- Pernille Søndergaard, som var en pissedygtig kandidat, kom ind på mit kontor. Jeg blev gal over et eller andet, og det ville hun ikke finde sig i.

- Kan du for helvede ikke indrømme, du har stress og få dig sygemeldt, sagde hun og knaldede døren i. Så sad jeg der bag døren og måtte bare erkende, at det ikke gik. Jeg rejste mig og satte en kasse øl på medarbejderbordet. - Jeg er ked af, at jeg ikke har opført mig ordentligt, sagde jeg og smuttede hjem.


Sponsoreret indhold