Nyheder 20. maj 2015

Pernille Rosenkrantz-Theil blev skilt: Det var en kæmpe sorg

Politikeren fortæller åbent om sin skilsmisse
Claus Poulsen

Sidste år blev det 38-årige folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil skilt fra sin mand, som hun har to børn med på syv og seks.  Siden skilsmissen fra børnenes far har hendes liv været delt i to. Det fortæller hun i et interview med FEMINA i denne uge.

LÆS OGSÅ: Fire faktorer kan afgøre, om dit parforhold vil holde

- Den uge jeg har børnene, tager jeg mig tid til at hente dem, så vi har nogle gode lange eftermiddage, og så arbejder jeg igen, når de er lagt til at sove om aftenen. Den uge, jeg ikke har børnene, får jeg proppet så meget arbejde ind, som jeg overhovedet kan. Sådan ser mit liv ud. Man skal vænne sig til at være skilt. Det er en helt anden måde at leve på, end når man er gift, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

LÆS OGSÅ: Skuespilleren Jesper Lohmann var single en lang periode: Jeg var træt af mig selv

Var du god til at blive skilt?

- Det tror jeg sgu ikke, nogen er gode til, jeg har ikke mødt nogen endnu. Det er en kæmpe sorg at blive skilt. En kæmpe, kæmpe sorg. Jeg har da haft en masse drømme om, hvordan tingene skulle være. Og noget af det mest forfærdelige, man kan komme til, er at gøre sine børn kede af det. Tænk så at gøre det med vilje! Det er helt forfærdeligt, men det har jeg jo gjort ved at blive skilt. Så ja, det har været forbundet med rigtig meget sorg og rigtig meget tvivl, og jeg savner dem helt vildt, når jeg ikke er sammen med dem. Når alt det er sagt, tror jeg, jeg har haft en af de mildeste skilsmisser, jeg har set i miles omkreds. Vi har det rigtig godt med hinanden og med at være sammen om at være forældre for vores børn, og han ER en fantastisk far.

Har du tid til kærlighed?

- Jaja, det har jeg edermame god tid til. Jeg har en kæreste …

LÆS OGSÅ: Rapperen Jooks tog etårskrisen med sin kone på første date

Med masser af arbejde, to skilsmissebørn og en ny kæreste, skulle man måske tro, at der ikke var plads til mig-tid kun til Pernille Rosenkrantz-Theil. Men sådan har hun det slet ikke.

- Jeg har ikke et behov for ”mig-tid”. Næ. Jeg er et meget socialt menneske, jeg har mest brug for, at der er mennesker omkring mig hele tiden. Jeg bor i en lejlighed med to andre voksne og mine rollinger og to katte. Vi deler ikke så meget, som jeg gjorde, da jeg var yngre og boede i kollektiv, men jeg kan klart bedst lide, at der er liv omkring mig hele tiden. Det er røvkedeligt at være alene. Hvis jeg skal ligge og læse en bog og have fred, vil jeg faktisk helst have, at der er andre mennesker til stede samtidig. Det er SÅ meget hyggeligere at være flere. Helt banalt tror jeg, man har godt af at bo sammen med andre. Den dagligdags omgang med hinanden sætter jeg enormt stor pris på. Man kommer ind under huden på hinanden. Man kan ikke gå og putte med noget. Derfor er man nærværende i hinandens tilværelser, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til FEMINA.

 

Sponsoreret indhold