Pernille Blume: Min kanin var min eneste ven

 Pernille Blume følte sig mobbet i folkeskolen

Pernille Blume følte sig mobbet i folkeskolen

Foto: Kaspar Wenstrup

Svømmeren Pernille Blume vendte højst overraskende hjem fra OL i Rio med en guldmedalje. Og lige siden hun fik den hængt om halsen, er hun blevet hyldet i hele Danmark. Der var dog ikke meget hyldest i Pernille Blumes folkeskoletid, hvor de andre i klassen ikke gad bruge tid med hende.

En dag fik hun nok af den stille mobning.

- Jeg gik op til min lærer og sagde: 'Nu gider jeg bare ikke det her mere', og så løber jeg væk fra skolen og hen på min fritidsklub, hvor jeg havde en kanin, som jeg elskede meget, meget højt. Det var ligesom den eneste ven, jeg havde, som gad at bruge tid med mig. Det lyder forfærdeligt at sige, men den betød rigtig, rigtig meget for mig den kanin, fortalte Pernille Blume ifølge Ekstra Bladet i radioprogrammet ”Det næste kapitel” på Radio 24/7

Ifølge den sympatiske guldvinder skyldes mobningen blandt andet, at hun i kraft af svømningen havde nogle helt andre interesser end sine klassekammerater.

En undersøgelse fra Dansk Center for Undervisningsmiljø viste, at 31 procent af eleverne i 4.-6.-klasse synes, at nogen i deres klasse blev mobbet. Tallet stammer fra skoleåret 2013/2014.  

I galleriet herunder kan du se de søde billeder af Pernille Blume og kæresten René Holten Poulsen.

Galleri med Pernille Blume og René Holten

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close