Nyheder23. december 2013

Pernilla August: Derfor sagde jeg ja til Arvingerne

Instruktør Pernilla August taler ud...
https://imgix.seoghoer.dk/media/2c6cb3e36b6f4846afb51008fd2c53fd.jpg
 Foto: Thomas LaursenDen 1. januar ruller DRs nye store dramaserie Arvingerne over skærmen. Her fortæller instruktør Pernilla August, hvorfor hun endte med at sige ja til at instruere Arvingerne

Danskerne har tidligere fulgt med i både Borgen, Forbrydelsen og Broen, og nu skal vi til at snakke om Arvingerne, der er DRs nye store søndags-dramaserie, der har premiere 1. januar.

Forberedelserne til Arvingerne begyndte tilbage i oktober 2011, hvor skuespiller og instruktør Pernilla August har sit allerførste møde med producenten Christian Rank og manuskriptforfatter Maya Ilsøe, som vil præsentere hende for en tv-serie, de gerne vil have hende til at stå i spidsen for.

- Jeg var fristet med det samme, siger hun til SØNDAG.

Trine Dyrholm spiller en af hovedrollerne i Arvingerne. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun kom i form til den Oscar-vindende instruktør Susanne Biers film Hævnen

At løfte arven efter Forbrydelsen, Borgen og Broen

Og selv om det var lidt angstprovokerende at skulle løfte Danmarks næste store søndagsserie, så endte Pernilla August alligevel med at sige ja til jobbet som instruktør på Arvingerne - mod altså, at hun kunne få den fotograf og den klipper med, som hun kendte fra arbejdet med sin første spillefilm.

- Der var en god historie at fortælle, som hun siger og tilføjer:

- For mig handler det meget om at finde en historie, som rammer mig. En historie, hvor jeg føler, at her er noget, som andre mennesker kan genkende. For først da bliver det interessant. Jeg mærker mere og mere med årene, at sådan må være. Jeg kan ikke andet. Det gælder efterhånden også som skuespiller. Jeg må gøre noget, som jeg brænder for. Ellers vil jeg ikke. Ellers kan jeg ikke, siger hun.

Mange skuespillere bliver forbundet med deres roller. På søndag.dk fortæller Kirsten Olesen, hvordan hun har det med altid at blive genkendt som Agnes fra Matador


Med familien som omdrejningspunkt

Arvingerne, der blandt andet har Kirsten Olesen, Trine Dyrholm, Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Kirsten Lehfeldt og Carsten Bjørnlund på rollelisten, handler om fire børn, der arver kunstneren Veronika Grønnegårds gods og ejendele. De fire børn er spredt fra alle vinde, indtil Veronikas død, og de får besked om arven. De fire søskende mødes for først gange ved bodelingen, og de bliver hurtigt hvirvlet ind i hinandens hemmeligheder og løgne.

Og netop det, at familien er omdrejningspunkter, var noget af det, der fangede Pernilla Augusts interesse.

- Familieforhold optager mig, alle de indbyrdes relationer, der er i en familie. I Arvingerne handler det om voksne mennesker, der som børn ikke har fået grænser, og som fortsætter med at søge deres grænser hele livet. For sådan er det jo. Hvis man ikke har fået sat grænser eller ikke har fået kærlighed som barn, vil man fortsætte med at søge efter det livet igennem. I Arvingerne sker det på en utrolig rørende måde, som griber mig om hjertet, og det var det, der greb mig ved selve historien, siger Pernilla August.


Anne Louise Hassing, der spillede Ida i Krøniken, fortæller på Femina.dk om en filmfestival i Cannes, der gik helt galt

Sponsoreret indhold