Nyheder28. april 2016

Penge på vej til Thomas Helmig og Mads Langer efter retssag

Medicinalgiganten Novo Nordisk har tabt en retssag, der betyder at de skal betale penge til blandt andre Thomas Helmig og Mads Langer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mads-langer-thomas-helmig.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup og Thomas Laursen

Hvor stor må en privatfest være? Det er spørgsmålet i en retssag, der er blevet afgjort ved Østre Landsret. Medicinalgiganten Novo Nordisk havde hyret kunstnere som Thomas Helmig, Mads Langer, Nephew og Rasmus Nøhr til at spille ved firmaets årsfest og betalte musikerne for deres optræden. Den verdensomspændende virksomhed nægtede dog at betale den afgift, der bliver pålagt når musik bliver spillet offentligt med henvisning til, at der var tale om en firmafest.

Retten har nu afgjort, at et arrangement for tusindvis af ansatte som Novo Nordisks ikke kan betegnes som privat og har derfor dømt selskabet til at betale afgift til organisationen Koda, der står for at inddrive afgiften til deres medlemmer.

- Vi er af den holdning, at der skal være en fair betaling, når man bruger den musik, som vores medlemmer, komponister og tekstforfattere, har skabt. De lever af deres ophavsret, siger Kodas direktør, Anders Lassen, til Medwatch

Hos Novo Nordisk vil man nu tage stilling til om afgørelsen skal ankes til Højesteret.

- Det, der er stridens kerne, er om vores firmafest er at betragte som en offentlig fest som Koda, på vegne af deres medlemmer, kan opkræve betaling for. Når vi har haft lejlighed til at læse dommen grundigt igennem, vil vi tage stilling til sagens eventuelt videre forløb, skriver pressechef Katrine Sperling til Medwatch.

Det vides endnu ikke, hvor stor en Koda-afgift Novo skal betale.

Sponsoreret indhold