Nyheder14. marts 2008

PELLE HVENEGAARD: RAMT AF DEPRESSION

Et mislykket ægteskab og pres fra omverdenen sendte ”Varm på is”-stjernen til tælling
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/pelle-hvenegaarddepri-stort-jpg.jpg

Der var dage, hvor Pelle Hvenegaard gemte sig under dynen og ikke kunne se verden i øjnene. Da det 362 dage korte ægteskab med filminstruktøren Lotte Svendsen sluttede i 2001, røg den trygge hverdag i skraldespanden og efterlod skuespilleren alene på usikker grund.
- Jeg faldt ned i et hul af ensomhed og blev nok ramt af en depression, fortæller "Varm på is"-stjernen.

I dag, syv år senere, kan man have svært ved at se det for sig, når han forsøger sig som skøjteprins eller ruller charmen ud som vært i "Comedy Fight Club 3" på TV2 Zulu.
- Men jeg havde brug for at finde ud af, hvem jeg var, forklarer Pelle åbenhjertigt.

Så skuespilleren allierede sig med sin far og stedmor, som begge er psykologer. Selv om der var gode råd at hente derhjemme, var det ikke nok. Der skulle professionel hjælp til, så Pelle fik en omgang terapi.
- Jeg skulle lære at leve med den mørke side af mig selv. Heldigvis har jeg aldrig accepteret at gå i stå - ellers havde jeg sikkert drukket mig ihjel eller kastet mig ud ad et vindue dengang.

Den mørke, depressive side af Pelle er ikke forsvundet. Den lurer lige under de stramme skøjtedragter, han hopper i hver fredag aften. Men han har accepteret, at den er der, og det har gjort ham stærkere end nogensinde før.

- Jeg er blevet usårlig af at kende den side af mig selv, for hvor galt kan det gå? Jeg har jo allerede været nede at bide i græsset.

Læs mere i ugens SE og HØR

Sponsoreret indhold