Nyheder23. august 2023

Pelle Dragsteds voldelige fortid: – Det tager jeg afstand fra

Enhedslistens nye politiske ordfører lægger ikke skjul på, at han tidligere har taget voldelige metoder i brug i sin kamp for sin politiske overbevisning
Pelle Dragsted blev tirsdag præsenteret som ny politisk ordfører i Enhedslisten.
Pelle Dragsted blev tirsdag præsenteret som ny politisk ordfører i Enhedslisten.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er en noget blakket fortid, som Enhedslistens nye politiske ordfører, Pelle Dragsted, har.

Som ung var han nemlig en del af den yderste venstrefløj, hvor han blandt andet var en del af Danmarks Kommunistiske Parti, Unge Mod Apartheid, og så kom han også i Ungdomshuset, dengang det lå på Jagtvej 69.

Pelle Dragsteds vilde ungdom bar præg af stor modstand mod kapitalismen, og det kulminerede, da han var en del af Anifacistisk Aktion, hvor han var med til at begå hærværk mod Sandholmlejren i 1999.

Derudover er han også blevet arresteret ad flere omgange, mens han også har været en tur i brummen i en måned tilbage i 2000 for hærværk.

Men det er ikke noget Enhedslistens nye frontmand lægger skjul på. Tværtimod har han været meget åben om sin tid som storstilet aktivist.

Ikke desto mindre har Pelle Dragsteds vilde ungdom forfulgt ham gennem store dele af hans politiske karriere, hvor han er blevet konfronteret med sine mange eskapader.

Tirsdagens pressemøde, hvor han blev præsenteret som ny politisk ordfører i Enhedslisten, var da heller ingen undtagelse.

– Det har aldrig været nogen hemmelighed, at jeg i min ungdom på Nørrebro var en del af et radikalt bz-miljø, og at jeg gjorde og mente nogle crazy ting. Det har jeg for mange år siden taget skarpt afstand fra. Det vil jeg gerne gentage i dag. Det er absolut ikke noget, jeg er stolt af, lød det på pressemødet.

Trods de mange spørgsmål om fortiden mener Pelle Dragsted, at det må være op til vælgerne at bestemme, om de har tillid til ham. Indtil videre har de givet deres opbakning til den politiske ordfører ad to omgange, hvor han er blevet valgt til Folketinget.

Sponsoreret indhold