Paw Henriksen tabte sig 16 kilo: Så tæt var jeg på at dø

Paw Henriksen lider af en tarmsygdom, som nærved slog han ihjel

Paw Henriksen lider af en tarmsygdom, som nærved slog han ihjel

Foto: Hanne Juul

For flere år siden var den populære skuespiller Paw Henriksen tæt på at dø efter en tilsyneladende vellykket operation.

Han tabte sig 16 kilo, kroppen og lungerne var fyldt med vand, og han lå hjælpeløs i en hospitalsseng med ulidelige smerter.

Det var en alvorlig omgang bughindebetændelse, der nærved kostede den unge skuespiller livet, fortæller han i dag til bt.dk:

- Jeg er glad for, at jeg var i god form. Det var grunden til, at jeg overlevede, konstaterer Paw Henriksen over for bt.dk.

Betændelsen og smerterne var opstået efter en tarmoperation, som skulle afhjælpe den sygdom, han fik konstateret for omkring otte år siden.

LÆS OGSÅ: Paws pinlige sygdom
Paw Henriksen elsker at motionere. Han er især vild med at cykle. Her er han på skitur (Foto: Thomas S. Laursen)


De alvorlige mavesmerter, som Paw Henriksen pludseligt havde følt, vidste sig at være den alvorlige kroniske tarmlidelse colitis ulcerosa.

Efter tre år stod det klart, at han ikke kunne undgå at ryge under kniven, så det blev besluttet, at han skulle opereres tre gange. De to første forløb fint, men tredje gang vågnede Paw Henriksen op med ulidelige smerter, fortæller han til bt.dk:

- Jeg har en meget høj smertetærskel og kan bide meget i mig, men da jeg vågnede efter den sidste operation, var den helt gal. Efter to dage valgte lægerne at åbne mig igen og konstaterede, at jeg havde fået bughindebetændelse, siger Paw Henriksen, som efter endnu en operation var uden for livsfare, men også måtte sande, at den alvorlige tilstand ville påvirke hans liv fremover:

- Jeg må leve med, at der ingen regler er for, hvordan jeg har det. Det er frustrerende, at jeg aldrig ved, hvordan min dag bliver. Det er begrænsende, men jeg insisterer på, at det ikke skal begrænse mit liv. Jeg skal bare videre, siger Paw Henriksen til bt.dk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close