Nyheder7. april 2023

Paven skipper påskeoptog i Rom

Det er første gang nogensinde, at han ikke er med
Pave Frans blev valgt den 13. marts 2013 som efterfølger for pave Benedikt 16., der havde valgt at træde tilbage fra sit embede den 28. februar 2013.
Pave Frans blev valgt den 13. marts 2013 som efterfølger for pave Benedikt 16., der havde valgt at træde tilbage fra sit embede den 28. februar 2013.
 Foto: Ritzau Scanpix

Pave Frans aflyser sin deltagelse i et planlagt optog, der skal markere langfredag, i Italiens hovedstad, Rom.

Det oplyser Vatikanet i en udtalelse.

Aflysningen skyldes, at det er for koldt udenfor.

Den 86-årige paves helbred er svækket. Han var i sidste uge indlagt i tre dage og blev behandlet for luftvejssygdommen bronkitis.

Paven så dog ud til at have det godt, da han torsdag deltog i to gudstjenester.

Langfredags optog skal gengive den vej, Jesus gik med korset - den såkaldte "Via Crucis".

Deltagerne gør holdt og beder eller mediterer 14 steder, der symboliserer de sidste timer i Jesu liv, fra anholdelsen af ham og til han blev begravet.

Optoget finder sted, når paven har holdt en liturgi over korsfæstelsen i Peterskirken. Det gør han efter planen klokken 17 fredag.

Det er første gang, at pave Frans ikke står i spidsen for den traditionsrige procession, siden han blev valgt som den katolske kirkes overhoved i 2013.

Sidst, en pave undlod at deltage i påskeoptoget langfredag, var i 2005. Dengang var pave Johannes Paul II i de sidste uger af sit liv og var så svækket, at han aflyste sin deltagelse.

Vatikanet meddeler, at pave Frans i stedet vil følge med i fredagens optog fra sin bolig i Vatikanet.

Ceremonien, der normalt varer over to timer og har deltagelse af tusindvis af mennesker, begynder fredag aften foran Colosseum i Rom.

Normalt holder paven tale efter ceremonien, men i år afholder det kolde vejr ham altså fra at være til stede.

Temperaturen i Rom ventes tidligt fredag aften at være omkring 10 grader. I de seneste dage er vejret blevet køligere, og torsdag faldt der en smule sne i udkanten af Rom.

Sponsoreret indhold