Nyheder15. juni 2007

PAULA LARRAIN: URETFÆRDIG LØNFORSKEL

– Lønforskellen på mænd og kvinder er for stor, siger den tidligere TV-vært
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/min-mappe/paula2-jpg.jpg

På listen over den vært med højest markedsværdi ligger Paula p.t. nummer et.
På andenpladsen ligger Reimer Bo Christensen. Alligevel belønner DR, ifølge kilder, Reimer med hele 20.000 kr. mere om måneden. Jeppe Nybroe har været på TV-avisen væsentligt kortere end Paula, alligevel scorer han også mere end Paula gjorde.

Det kan godt være, at DR mener, de mandlige TV-værter er guld værd. I hvert fald belønnes disse værter med en væsentlig højere løn end deres kvindelige kolleger.
Det ved Paula Larrain, som blandt andet på den baggrund, sagde farvel og tak til DR i forrige uge. Hun ville, som mange af sine andre tidligere kolleger, ikke finde sig i en forskelsbehandling og have, hvad hun er værd.

- Ligeløn var et tilbagevendende samtaleemne blandt kvinderne på TV-avisen, men cheferne mente tilsyneladende ikke, at der var et problem, siger Paula Larrain, som flere gange bad om den løn, hun vidste, hun var værd. Uden held. Til gengæld havde hendes mandlige kollegaer væsentlig mere held i sprøjten, når de sad ved forhandlingsbordet.
- Jeg står totalt uforstående over for den prioritering, cheferne har. Det kan åbenbart ikke altid være markedsværdien, der bestemmer lønnen. Lønforskellen på kvinder og mænd var simpelthen for stor, siger Paula.

Sponsoreret indhold