Nyheder15. marts 2024

Passagerer kvæstet under dramatisk flyvning: Nu slår Boeing alarm

Efter en chokerende hændelse med en Boeing 787 Dreamliner, hvor 50 blev kvæstet, udsender flyproducenten nu en advarsel - en simpel kontakt ved pilotens sæde blev ved en fejl berørt. Og det kunne have kostet alle ombord livet
Det er i et cockpit som dette, at ulykken skete, da der blev trykket på en knap, som tvang pilotens sæde frem og direkte ind i udstyret, som styrer flyet.
Det er i et cockpit som dette, at ulykken skete, da der blev trykket på en knap, som tvang pilotens sæde frem og direkte ind i udstyret, som styrer flyet.
 Foto: Patrick Pleul/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Christian Oliver og to døtre dræbt i flystyrt

I kølvandet på en dramatisk episode ombord på et Latam Airlines-fly på vej til New Zealand har Boeing nu udsendt en advarsel til flyselskaber, der bruger deres store 787 Dreamliner-fly.

Piloterne opfordres til at tjekke deres sæder som led i en igangværende undersøgelse efter hændelsen, der resulterede i, at 50 passagerer blev kvæstet.

Under ruteflyvningen fra Australien til New Zealand oplevede passagererne, at flyet pludseligt styrtdykkede.

Ifølge Wall Street Journal skete det, fordi en stewardesse utilsigtet aktiverede en kontakt ved pilotens sæde, hvilket medførte, at piloten blev presset ind i kontrolpanelet. og flyet dermed endte med næsen nedad.

Brian Jokat, der er en af passagererne, har fortalt BBC om den voldsomme oplevelse, hvor folk blev slynget mod flyets loft med sådan en kraft, at loftspanelerne blev ødelagt.

En person ved siden af ham syntes endda at være "limet til loftet", og Jokat frygtede for et kort øjeblik, at hans sidste time var kommet.

Sponsoreret indhold