Nyheder17. maj 2022

Passager landede på mirakuløs vis fly: – Det handlede om liv eller død

Darren Harrison havde aldrig før prøvet andet end at være passager, når han var oppe i luften. Men i sidste uge formåede han at lande et fly sikkert, efter piloten pludselig fik et ildebefindende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fly_palm_beach.jpg
 Foto: Privat

112 kilometer nord fra lufthavnen i Palm Beach måtte den 39-årige Darren Harrison kontakte flytårnet og fortælle, at hans pilot var “usammenhængende” og ikke i stand til at styre fartøjet

En situation de fleste nok ville finde ganske panikfremkaldende.

For amerikanske Darren Harrison blev det meget hurtigt en situation, der handlede om “liv eller død”, fortæller han i et nyt interview med Today om den vanvittige oplevelse.

– Enten gør du, hvad du kan for få kontrol over situationen, ellers ender du med at dø, så jeg tog kontrol over situationen, lyder det afklaret fra ham.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/darren_harrison.jpg
 Foto: YouTube/Today

Foto: YouTube/Today

– Jeg tænkte bare, jeg kan ikke dø i dag, Britney er gravid, jeg har en baby på vej – ikke i dag. I dag er ikke min dag, fortæller han videre.

Så kontrol fik han.

For da han under flyvningen får at vide, at piloten “ikke har det så godt” og siden mister bevidstheden, tager han hurtigt fat om styrepinden og kalder efter hjælp hos kontroltårnet.

– Jeg har et seriøst problem her. Min pilot er helt usammenhængende, og jeg har ingen idé om, hvordan man flyver et fly, lød det fra ham over radioen.

Og som var det på film, formåede de fra kontroltårnet at guide Harrison til at udføre en sikker landing.

– Jeg vidste bare, at hvis jeg ikke reagerede, så ville vi dø, lyder det videre, mens han fortæller, hvordan han så rakte ind over pilotens krop for at overtage styringen af instrumenterne, mens han begyndte at “trække pinden tilbage”.

Dette til trods for, at Harrison altså aldrig før har sat sine fødder i cockpittet på en flyver.

– Det var vist bare mine instinkter, der slog ind.

I dag ser han tilbage på øjeblikket, inden han får kontakt til kontroltårnet, at det var “det mest skræmmende” af hele hans historie.

– Jeg følte mig faktisk overraskende komfortabel med det, og jeg fik da også sagt til fyren i radioen, at jeg følte mig ret selvsikker på bremserne og det hele.

Det lykkedes ham da også – som muligvis den første i flyhistorien – at lande flyet uden at have nogen former for flyerfaring.

Sponsoreret indhold