Nyheder22. december 2021

Pas på i juletrafikken: Disse ting skal du være opmærksom på

Kør efter forholdene. Sådan lyder det fra Rådet for Sikker Trafik med udsigten til sne og kolde temperaturer i juledagene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210501-032239-3-1920x2497we.jpg
 Arkivfoto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Chancerne for sne i juledagene er rigtig gode, og det kan bringe julestemningen helt i top for mange.

Med snevejret følger oftest også kolde temperaturer, og den kombination kan give trafikale problemer i juledagene, når mange rejser på tværs af landet for at besøge familien til juleaften, julehygge eller julefrokoster.

Hos Rådet for Sikker Trafik har man tre hovedråd til bilisterne, der skal ud og færdes på vejene i juledagene.

Kør efter forholdene

Kør i god tid, sænk farten og hold god afstand.

Det er rådende som pressechef, Søren Ørsted Pedersen, ved Rådet for Sikker Trafik kommer med.

- Vores råd er at køre efter forholdene. Hvad betyder det? Kør i god tid, så du ikke behøver at sidde og presse dig selv. Sænk farten lidt mere end du havde regnet med. Der er en lang bremselængde og bilen glider langt. Hold god afstand i forhold til andre bilister, siger Søren Ørsted Pedersen til SE og HØR.

Han fortæller også, at det er en god ide at tjekke vejrudsigten aftenen før, så man ikke bliver overrasket over vejret dagen efter og derudover sørge for, at der er vinterdæk på bilen.

- Man kan se dem, der har sommerdæk på bilen ligger og skøjter rundt derude og er til fare for sig selv og andre trafikanter, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20141113-110231-3-1920x1248we.jpg
 Arkivfoto: Jørgen Bausager/Ritzau Scanpix

Både hos Rådet for Sikker Trafik og Vejdirektoratet anbefaler man at få skiftet til vinterdæk, hvis man ikke allrede har gjort det. Ellers ende man som bilen på billedet her. Arkivfoto: Jørgen Bausager/Ritzau Scanpix.

Husk en sneskovl

Hos Vejdirektoratet forventer man at se flere biler på vejene end normalt, og derfor anbefaler de, at man kører på nogle bestemte tider på døgnet.

- Vi forventer mere trafik end normalt mellem klokken 11 og 14 på lillejuleaften, så vi anbefaler, at man holder sig væk fra det her tidspunkt. Så skulle det gerne blive en lidt mere glidende tur, siger Mette Nedergaard, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Hun fortæller, at snefald kan give trafikale problemer og stemmer i kor med rådene fra Rådet for Sikker Trafik.

- Vores bedste råd herinde fra er at holde godt øje med vejrudsigten, kør i god tid og have en sneskovl med, hvis der kommer så meget sne, at man risikerer at sidde fast, siger Mette Nedergaard og fortsætter:

- Det handler også om at holde god afstand, sætte farten ned og sørg for, at der sidder nogle vinterdæk på bilen.

Sponsoreret indhold