Nyheder16. maj 2023

Pas på! Du får en bøde for at ændre din nummerplades udseende

Man kan risikere at betale 1000 kroner i bøde for at pille for meget ved sin nummerplade
Hvis du ændrer det blå EU-mærkat på nummerpladen, hedder det en bøde på 1000 kroner.
Hvis du ændrer det blå EU-mærkat på nummerpladen, hedder det en bøde på 1000 kroner.
 Foto: Motorstyrelsen

1000 kroner.

Så meget risikerer du at betale i bøde, hvis du ændrer det blå EU-mærkat på nummerpladen - det er nemlig ulovligt.

Det oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen skriver, at de har bemærket en ny trend på vejene. At nogle bilejere ændrer farve eller design på deres bils nummerplade ved hjælp af mærkater, der udbydes til salg i netbutikker med biludstyr.

Men det er i strid med loven, og nu advarer Motorstyrelsen.

- Vi synes, at det er vores pligt som myndighed at gøre opmærksom på det. Det fremgår helt klart af Bekendtgørelse om registrering af køretøjer, at Motorstyrelsens nummerplader ikke må ikke påføres mærkater eller anden information eller udsmykning, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen, i pressemeddelelsen.

- Hvis Motorstyrelsens medarbejdere spotter klistermærkerne under en kontrol sammen med politiet, så vil bilejeren blive stoppet og præsenteret for et bødeforlæg på 1000 kroner, afslutter Claus Holm.

På flere danske hjemmesider, der sælger biludstyr, udbydes de små klistermærker eller mærkater, som er beregnede til at sætte på nummerpladen i venstre side.

Mærkerne sælges med løfter om at ”strømline designet gennem ensartede farver” eller at udstyre bilen med ”et helt specielt look, der skiller sig ud fra mængden”.

Sælgerne oplyser selv, at mærkaterne er ulovlige, men alligevel bliver de solgt. I skrivende stund vides det ikke, hvor stor en udbredelse klistermærkerne har.

Sponsoreret indhold