Nyheder26. maj 2022

Pas på med nøgenbillederne: Privat funktion på Instagram er ikke helt privat

Dine “nære venner” på Instagram er ikke de eneste, der følger med i, hvad du deler
Instagram holder mere øje med dig, end du måske lige tror.
Instagram holder mere øje med dig, end du måske lige tror.
 Foto: Colourbox

Ligesom det har konsekvenser at skrive ord af en særlig karakter på Instagram, som blandt andet sexshoppen 'Peech' har oplevet, så går du altså heller ikke fri, når du deler noget i et privat forum på det sociale medie.

For selvom funktionen præsenteres som privat, så er dine “nære venner” ikke de eneste, der følger med, når du laver en story på Instagram til den særligt udvalgte gruppe.

Der gælder nemlig de samme regler, uanset om du deler privat eller offentligt.

Det fortæller talsperson fro Meta Stephanie Otway til Mashable.

Hun har i en mail til mediet svaret, at Meta både stoler på proaktiv teknologi og anmeldelser fra fællesskabet, når det skal finde og fjerne indhold med nøgenhed.

Hun bekræfter også, at den proaktive teknologi registrerer krænkende indhold hos netop "nære venner".

Regler for deling på Instagram

Man må ikke dele billeder, videoer og digitalt oprettet indhold, som viser samleje, kønsorganer og nærbilleder af nøgne bagdele. Det gælder, selvom der er tale om billeder af særlig kunstnerisk eller kreativ karakter.

Det omfatter også nogle billeder af kvindelige brystvorter.

Tilladt er det dog at dele billeder i forbindelse med amning, fødsel og øjeblikkene efter en fødsel, sundhedsrelaterede situationer (f.eks. efter fjernelse af bryster, øgning af kendskabet til brystkræft eller kønsskifteoperationer) eller som en protesthandling er tilladte.

Nøgenhed er også tilladt på billeder af malerier og skulpturer.

Kilde: Instagram, Fællesskabsregler

Det betyder, at hvis du deler explicit indhold til din gruppe af “nære venner”, så er det altså ikke nødvendigvis dem, der har anmeldt billedet og på den måde er skyld i, at det bliver fjernet.

I stedet er det Instagram der, på trods af den private funktion, stadig følger med i, hvad der bliver delt på platformen.

For overholder du ikke reglerne for indholdet, bliver det fjernet – uanset om din profil er privat, offentlig eller billedet er delt blandt nære venner.

Sponsoreret indhold