Nyheder7. juli 2022

Partier lægger pres på Magnus Heunicke efter Field's-skyderi: Nu fremrykkes psykiatriforhandlinger

Den formodede gerningsmand bag skyderiet er ifølge poltiet "kendt i psykiatrien"
Over 30 ambulancer blev hurtigt sendt til Field's, da skyderierne skabte kaos i storcenteret. Den formodede gerningsmand blev efter 13 minutter anholdt uden for Field's
Over 30 ambulancer blev hurtigt sendt til Field's, da skyderierne skabte kaos i storcenteret. Den formodede gerningsmand blev efter 13 minutter anholdt uden for Field's
 Foto: Presse-fotos.dk

Efter skyderiet i Field's søndag har flere af Folketingets partier lagt pres på sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for at få fremrykket forhandlingerne om en psykiatriplan.

Nu åbner Magnus Heunicke så for, at de forhandlinger om en psykiatriplan, der skulle begynde den 9. september, kan rykkes frem.

Det siger ministeren til TV 2.

- Hvis det kan forbedre chancerne for at lande en bred aftale, og hvis det kan lade sig gøre, så lad os gøre det, siger han.

Til DR siger han, at der i øjeblikket er travlt med forhandlingerne om en sundhedsreform. De skal afsluttes, inden der kan tages hul på psykiatriforhandlingerne.

Psykiatrien er kommet i fokus, efter at politiet har bekræftet, at den formodede gerningsmand til masseskyderiet i Field's er "kendt i psykiatrien". Nærmere har politiet ikke villet komme det indtil videre.

I forståelsespapiret aftalte regeringen med sine støttepartier, at der skulle laves en tiårsplan for psykiatrien. Men tre år inde i valgperioden er forhandlingerne endnu ikke kommet i gang.

Både Venstre, De Konservative, De Radikale, SF og Enhedslisten mener alle, at forhandlingerne skal begynde start august, når sommerferien slutter.

- Jeg ser overhovedet ikke nogen grund til, at vi skal vente flere måneder på at sætte os til forhandlingsbordet. Vi har længe efterspurgt en tiårsplan, siger Venstres psykiatriordfører, Jane Heitmann.

- Man har et fint oplæg at tage afsæt i, så fra Venstres side er budskabet, at vi hellere skal i gang i dag end i morgen.

I januar præsenterede Sundhedsstyrelsen sit 200 siders store oplæg til en plan for psykiatrien.

På det tidspunkt vurderede Jakob Kjellberg, der er professor i sundhedsøkonomi ved Vive, Det Nationale Center for Forskning og Analyse i Velfærd, at planen ville koste 4,5 milliarder kroner.

Sponsoreret indhold