”Parterapi”: Bedre end "Avatar"

Kaas og Knudsen klæder ellers hinanden godt, men må have hjælp af parterapeuten Pilmark i filmen

Kaas og Knudsen klæder ellers hinanden godt, men må have hjælp af parterapeuten Pilmark i filmen

Foto: fra filmen

Op til uddelingen af årets Robert-priser var Regner Grasten virkelig ude med den store advarselsfinger. 2009 var et rædselsår for dansk film. Og tendensen i januar var heller ikke opløftende.

Men så kom Pilmark, Kaas og Knudsen lige ind over. Og de 3 kan om nogen sælge billetter.

Filmen "Parterapi" har efter kun 4 dage på det store lærred solgt 35.000 billetter. Det til trods for at filmen stort set af alle anmeldere er blevet sablet ned.

Men for det første er Søren Pilmark, Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen både folkekære og hamrende gode. For det andet bringer "Parterapi" igen ganske almindelige danskeres ganske almindelige problemer med et twist af humor ind i biografen - som vi har set det med blandt andre "Den eneste ene" og "Italiensk for begyndere" tidligere.

Meget karakteristisk sælger "Parterapi" bedre end rekordfilmen "Avatar", som med stjernebesætning, Oscar-nomineringer og 3D-effekter solgte 28.000 billetter på de første 4 dage.

- Efter en lidt svag start på året har dansk film dermed igen markeret sig flot med både "Parterapi", der henvender sig til et meget bredt publikum, og familiefilmen "Far til fire på japansk", siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Distribution.Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close