Nyheder27. januar 2014

Paradise-piger: Vi vil også være stjerner

Den nye deltager Amanda er stor fan af Amalie Szighety
https://imgix.seoghoer.dk/media/97ac552cdc3046309247331fc3f3d302.jpg
 Foto: Peter Grosen



Det kan lade sig gøre at blive realitystjerne af at være med i "Paradise Hotel", og nogle - om end få - formår endda at skabe sig at navn efterfølgende.

Men man er langt fra sikret, at vejen er belagt med kolde kontanter og kendisstatus, når man har været med i et realityprogram. Det viser tidligere realitystjerner i dokumentarprogrammet "Selvoptaget" på DR3, hvor flere af dem erkender, at de har haft det svært efter deres deltagelse, der ikke har givet dem de muligheder, de troede, de ville have.

Alligevel håber flere af de nye deltagere i "Paradise Hotel", der har premiere mandag, at de kan gøre karriere i realitybranchen. Bagsiden af medaljen vægter ikke højt imod den status som kendis, der følger med.

Se årets deltagere her

- Jeg vil gerne have et brand som realitystjerne og få lov at lave nogle ting på grund af det, siger Amanda på 19 år og tilføjer:

- Det kommer selvfølgelig an på, på hvilken måde. Jeg vil ikke lave tv for, at folk kan sidde hjemme i stuerne og grine af mig. Men jeg vil gerne være med i nogle forskellige programmer og få nogle gode oplevelser, siger Amanda, der tjekker ind på hotellet i den 10. sæson af programmet.

- Alle mennesker kan godt lide opmærksomhed og bekræftelse, nogle har bare mere behov for det end andre, mener hun.
18-årige Laura drømmer også om, at hendes deltagelse i det populære program kan hjælpe hende til et videre karriereforløb indenfor branchen.

- Jeg håber, at jeg vil få nogle tilbud af andre tv-programmer, så jeg kan komme lidt videre den vej. Jeg kunne godt tænke mig at være realitystjerne. Det er mega fedt og spændende. Jeg vil gerne genkendes på gaden og have, at der hænger plakater af mig rundt omkring og være med i bladene, siger hun.

Se Amalie på kokainjagt

Laura er stor fan af den tidligere deltager Amalie Szighety, som hun gerne vil gøre kunsten efter.

Amalie Szigethy gjorde sig i den sjette sæson af "Paradise Hotel" bemærket med flere uheldige udtalelser, der hurtigt gav hende stemplet som uintelligent. Men seerne elskede hende, og det var TV3 ikke sene til at opfange. Kort tid efter kunne man se hende i programmet "Amalies Verden", og efterfølgende har hun været med i "Divaer i Junglen" og til foråret kan hun ses i programmet "Ton of Cash".

- Jeg ser op til Amalie, for hun har fået sit eget tv-program og har også en sangkarriere. Det kunne jeg godt tænke mig, fortæller Laura.
Men livet som realitykendis har nu ikke kun været lutter lagkage for Amalie Szighety, der både har været i medierne på grund af en voldsanmeldelse mod sin tidligere kæreste, en dom for falsk vidneforklaring og skrantende økonomi.

For selvom man er populær, så er der efterhånden mange om buddet i takt med, at realityprogrammerne på tv bliver flere og flere.
Skal man have en karriere i realitybranchen, kræver det ifølge Trine Kongegaard, der er TV3's redaktør på Paradise Hotel, hårdt arbejde og en god sans for markedsføring af produktet - i dette tilfælde altså realitydeltageren selv.

- De skal finde ud af, hvem de selv er og så skal de stå ved det. De skal beslutte sig for, hvad de vil være kendte for, siger hun.
Et godt eksempel på én, der har klaret det med bravur, er Gustav Salinas, der debuterede i TV2-programmet "Dagens Mand" og siden har været med i programmer som "For Lækker til Love" og "Gustav og Linse på Udebane", der er blevet vist på TV3.

- Det er meget op til deltageren selv, hvilke muligheder man har, når man har været med i et realityprogram. Gustav har været med i en masse programmer, og han har været rigtig dygtig til hele tiden at forny sig, mener Trine Kongegaard

- Han hele tiden gang i nye projekter. Der er hele tiden nye programmer, nye idéer og nye bøger på vej. Og så er han rigtig aktiv på de sociale medier, hvor han har så mange følgere, at det er helt vanvittigt.

- Jeg tror ikke, der findes en ny Gustav. Men hans arbejdsmoral og hans mod til at sige sin mening på alle punkter og stå ved den, den kan man godt tage til sig og lære noget af.

Paradise Hotel har premiere mandag den 27. januar klokken 22.00 på TV3.

Sponsoreret indhold