Nyheder23. maj 2023

Papegøje-flugten fortsætter: Nu er unger og forældre adskilt

Det lykkedes mandag aften for en dyrepasser at få fat i én af de undvegne papegøjer fra Ree Park Safari i Ebeltoft
Den ene af de fire ara-papegøjer, der fløj væk i fredags, er nu fundet
Den ene af de fire ara-papegøjer, der fløj væk i fredags, er nu fundet
 Foto: Colourbox (arkivfoto)

Ree Park Safari har nu fundet den ene af de fire ara-papegøjer, der fløj væk i fredags.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Der er tale om den ene unge ved navn Blue, som blev fundet i Lisbjerg i det nordlige Aarhus, hvor man formoder, at også den anden unge befinder sig.

- Vi fik en henvendelse om, at fuglene var set i Lisbjerg, og én af vores dyrepassere bor tilfældigvis tæt på, så han tog derud og fandt både Blue og Nomi, som den anden unge hedder. De sad i et kirsebærtræ og havde en fest, men han kravlede op på en stige og fik dem kaldt til sig, fordi de kender hans stemme, forklarer direktør i Ree Park Safari Jesper Stagegaard TV2 Østjylland.

Fuglene satte sig på hans hånd og fik en godbid, men pludselig lettede de.

- Da valgte dyrepasseren simpelthen at gribe fat i den ene af dem, mens den anden fløj væk og satte sig i et træ, hvor den så ud til at surmule lidt. Vi formoder, at den stadig befinder sig i området, siger Jesper Stagegaard.

Blue blev fragtet til Ree Park, hvor den kom ind i sit voliere og fik tilbudt noget mad, som den kastede sig sultent over.

- Det var tydeligt, at den var glad for at være hjemme igen. Den kastede sig over maden og spiste med stor fornøjelse.

Derimod tyder det på, at forældrene, Loco og Aya, er et sted i eller omkring Rønde på Djursland. Her blev de i hvert fald senest set mandag aften.

Dagens lave temperaturer og regn betyder, at papegøjerne formentlig sidder og skutter sig i et træ med "regnfrakken slået om sig", som Jesper Stagegaard formulerer det.

- De sidder og sparer på kræfterne, mens de venter på bedre vejr. Så bliver de aktive igen, og de flyver videre. Jeg vil derfor endnu engang gerne gøre det klart, at folk meget gerne må melde det ind til os, hvis de ser dem et sted derude. Det er en stor hjælp for os, siger Jesper Stagegaard.

Han ved af gode grunde ikke, hvorfor forældre og unger er blevet adskilt, men han gætter på, at de kan være blevet skræmt væk af nogle rovfugle. Eksempelvis krager, som man ved, de har været tæt på.

- Krager kan godt finde på at jage andre fugle, der adskiller sig fra normalbilledet i skoven, og det må man jo sige, at sådan nogle farverige papegøjer gør. Det er derfor et bud, at der er foregået noget i den dur. Samtidig er ungerne ved at have en alder, hvor de skal til at flytte hjemmefra, ligesom forældrene skal til at yngle igen. Det kan også være en del af forklaringen, siger Jesper Stagegaard til TV2 Østjylland.

Sponsoreret indhold