Nyheder30. april 2017

Per Pallesen: Jeg læste min egen nekrolog

– Jeg har heldigvis et lyst sind, og aldrig hverken før eller siden har jeg fået så flotte anmeldelser, fortæller Per Pallesen om hans nekrolog.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1_100.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Den festlige skuespiller Per Pallesen springer omkring og fortæller sjofle vittigheder i en lind strøm.

Han er alt andet end stillestående. Dét på trods af at Per Pallesen har været det tætteste, man nok kommer på at sige farvel til livet uden at dø.

– Aorta sprang, og jeg lå i koma i fem dage. Det var i 2004. Første operation gik galt, og alle troede, jeg ville dø. Men så vågnede jeg op og fik den store og sjældne fornøjelse at læse min egen nekrolog, fortæller han til SE og HØR.

En del ville nok have fundet den situation ret aparte. Men ikke Per. Han ler i stedet højt, når han fortæller historien.

– Jeg har heldigvis et lyst sind, og aldrig hverken før eller siden har jeg fået så flotte anmeldelser. Dem er jeg da glad for at have læst, siger han muntert.

I det hele taget har Per stort set ingen sorger, når han selv skal sige det.

– Men det er klart, at sådan en oplevelse får en til at tænke over livet ... Var der noget, man skulle have gjort anderledes?

Svaret bliver imidlertid nok nej, mener han.

– Jeg ville gerne have haft mere tid med mine døtre, da de var små. Jeg drønede fra én forestilling til den anden. Jeg var så at sige nødt til at dø tidligt i den ene for at nå hen til den anden, hvor jeg først ”opstod” i anden akt.

40 % af de forestillinger, jeg har medvirket i, kan jeg ikke huske. Oppe i hovedet var jeg altid videre til den næste. Jeg nåede aldrig rigtigt at nyde dem og kollegerne.

Det var galimatias. Men ville jeg gøre det anderledes i dag? Jeg tror det ikke. Det var jo også vanvittig sjovt, siger Per Pallesen, der runder 75 år på søndag.

Læs hele interviewet med Per Pallesen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold