Nyheder26. januar 2022

Ozzie var verdens ældste gorilla: Nu er han fundet død

Det var angiveligt coronavirus, der i sidste ende tog livet af, hvad der var verdens ældste mandlige gorilla
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220126-003141-2-1920x1414we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

61 år gammel. Så mange år nåede Ozzie, som verdens ældste mandlige gorilla, at blive, inden han tirsdag på sørgelig vis blev fundet død i Atlanta Zoo.

Det skriver TMZ.

– Selv om vi jo godt vidste, at dagen ville oprinde, så gør det ikke vores sorg over tabet af sådan en legende mindre, lyder det rørende fra bestyreren af den zoologiske have, Raymond B. King.

Ifølge det amerikanske medie, så var det allerede i sidste uge, at den zoologiske haves dyrlæger begyndte at bemærke, at gorillaen viste en ændret lyst til mad. Holdet fortsatte dog med at tilbyde både mad og drikke.

I dag menes det, at han i sidste ende døde af sin smitte med coronavirus, som han blev ramt af tilbage i september måned sidste år. Men en senere obduktion regnes med at kunne afgøre, hvad der tog livet af ham.

Her var han en ud af ni af den zoologiske haves gorillaer, der testede positiv for den dødelige virus, efter de viste samme typer af symptomer, som det ses hos mennesker.

Artiklen fortsætter under videoen

Ozzie kom til den zoologiske have i Atlanta tilbage i 1988, og han var – ikke nok med at kunne kalde sig verdens ældste – også den første til at blive skrevet i historiebøgerne. Han var nemlig den første gorilla, der fik målt sit blodtryk.

Ozzie efterlader sig tre sønner, en datter, et barnebarn og to oldebørn.

Trods Ozzie blev den ældste mandlige gorilla, så lever der lige nu en 64 år gammel kvindelig gorilla i Berlin Zoo.

Sponsoreret indhold