Nyheder24. marts 2024

Over 200 bortførte nigerianske skolebørn er blevet frigivet

7. marts blev elever og personale på skole i Nigeria bortført. Over 200 er nu frigivet, siger guvernør.

Over 200 skoleelever samt personale, der blev kidnappet fra en skole i den nordnigerianske by Kuriga, er nu blevet frigivet.

Det siger guvernøren i delstaten Kaduna, Uba Sani, søndag til nyhedsbureauet Reuters.

Han forklarer, at Nigerias nationale sikkerhedsrådgiver har været med til at koordinere frigivelsen af børnene, men går ikke i detaljer med hvordan.

- Den nigerianske hær fortjener også en særlig ros for at vise, at med mod, beslutsomhed og dedikation, kan kriminalitet blive nedbrudt og sikkerheden genoprettet i vores lokalsamfund, siger han.

Den 7. marts bortførte bevæbnede mænd 286 elever fra en skole i Kuriga. Også personale ansat på skolen blev bortført.

Det skete kort efter en morgensamling.

Bagmændene bag bortførelsen krævede i sidste uge en løsesum på 690.000 dollar, svarende til omkring 4,8 millioner kroner, for at frigive gidslerne.

Det fremgår endnu ikke, om alle gidslerne er blevet frigivet, ligesom det ikke står klart, om det er en udbetaling af den løsesum, bagmændene havde krævet, der har fået dem til at frigive gidslerne.

Bortførelse med krav om løsesum begået af bevæbnede mænd er blevet almindeligt forekommende i det nordlige Nigeria. Det har betydet, at mange børn ikke kommer i skole.

Det udgør også en udfordring for enkelte familier og lokalsamfund, som i flere tilfælde er nødt til at gå sammen om at finde pengene til den påkrævede løsesum.

Det betyder ofte, at de er tvunget til at sælge land, kvæg eller korn for at få de bortførte bragt hjem.

Sponsoreret indhold