Nyheder22. september 2022

Oskar har skabt Danmarks første tarteletrestaurant

Med sang og show midt i restauranten vil Oskar Herrik Nielsen give tarteletoplevelsen helt nyt liv
Tartel byder på seks forskellige tarteletter - eller tarteler som de kalder dem. Fire salte mad-tartels og to søde dessert-tartels.
Tartel byder på seks forskellige tarteletter - eller tarteler, som de kalder dem. Fire salte mad-tartels og to søde dessert-tartels.
 Foto: Tartel

Hvorfor findes der ikke en tartelet med bøf bearnaise? Hvorfor kan man ikke spise en tartelet med hænderne? Og hvorfor er der aldrig nogen, der synger disneysange, mens man nyder en tartelet?

Hvis det er spørgsmål, du nogensinde har stillet dig selv, er der rigtig godt nyt.

For i Rødovre Centrum åbner der meget snart et spisested, der opfylder de oplistede spørgsmål og mere til.

Manden bag restauranten er iværksætter Oskar Herrik Nielsen, og for den 29-årige herre er det en syv år lang drøm, der snart slår dørene op.

Det fortæller han til SE og HØR få dage før åbningen.

- Jeg havde en ven, der arbejdede i bankverdenen. Han talte altid om den kedelige kantineordning. Men når der var tarteletter, var der kø, et kvarter før de blev serveret.

- Det gav mig færten af, at der nok var noget med den tartelet.

Derfor har han brugt al sin tid de sidste to år på at skabe sit spisested ”Tartel”, der har fået navn efter den opdaterede tartelet, som han sammen med flere forskellige kokke har skabt.

En tartel skal i modsætning til en normal tartelet kunne spises med hænderne uden, at den går i stykker og fyldet ryger ud.

Det kan man få hos Tartel

I første omgang står valget mellem seks tartels - fire med salt mad og to søde desserter.

Du kan vælge mellem:

* Svampe med persille på toppen

* Håndpillede rejer i hummersovs med hvide asparges og frisk dild på toppen

* Høns, gulerødder og ærter

* Bøf bearnaise

*Chokolademousse med hakket chokolade på toppen

*Rød grød med fløde

Derudover udelukker Oskar Herrik Nielsen ikke, at der kommer flere tarteler til, som tiden går. Måske en jule-tartel til december blandt andet.

Af samme grund skal man også kunne bestille maden som takeaway.

Gør man det, risikerer man dog at gå glip af det store show, som restauranten også skal blive kendt for.

For de ansatte er ikke almindelige medarbejdere. De kan synge og danse og skal gøre det, mens de laver maden.

- Tre gange om dagen bager vi tartelbundene. Det sker i midten af lokalet, hvor vi har vores bage-karrusel. De ansatte kommer til at optræde med sang imens, fortæller Oskar Herrik Nielsen.

Tartel

Sangene kommer til at være alt fra melodi grand prix- til disneysange – og selvfølgelig også Tartels egen sang "Den bedste tid på dagen".

Sangene er naturligvis på dansk, så hele familien kan forstå, hvad der bliver sagt.

Børnefamilien er nemlig den primære målgruppe til maden, der ikke kommer til at være hverken dyr eller lang tid undervejs, lover Oskar Herrik Nielsen.

- Drømmen er, at den enlige mor med tre børn kommer hjem, og børnene selv foreslår at tage på Tartel. Når hun sidder nede i restauranten og kan få et pusterum fra hverdagen, så er vi nået langt, siger Tartel-skaberen.

Det er planen, at Tartel skal åbne inden september slutter. Vil man have den præcise dato, kan man følge med på fastfood-stedets facebookside.

Tarteletten tabte i 2014 kampen om danskernes nationalret til stegt flæsk med persillesovs. Faktisk var tarteletten ikke engang blandt de otte finaleretter, men alligevel mener Oskar Herrig Nielsen, at mange danskere ville pege på den som nationalret
Tarteletten tabte i 2014 kampen om danskernes nationalret til stegt flæsk med persillesovs. Faktisk var tarteletten ikke engang blandt de otte finaleretter, men alligevel mener Oskar Herrig Nielsen, at mange danskere ville pege på den som nationalret, hvis man spurgte dem en ekstra gang.
 Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold