Nyheder3. januar 2022

Opsigtsvækkende omikron-tal fra Danmark: Så få er indlagt på intensiv

Selv om der er tusinder af nye omikron-smittede hver dag, er antallet af indlagte på intensiv ikke fulgt med, viser ny rapport offentliggjort af Statens Serum Institut.
En ny coronavariant er over Danmark.
En ny coronavariant er over Danmark.
 (Foto: MEGA)

Siden december er antallet af omikron-tilfælde eksploderet herhjemme. De seneste dage har der været langt over 10.000 nye smittede hver dag.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut tæller omikron-varianten hele 80 procent af alle nye smittede.

Men antallet af intensiv-indlagte følger tilsyneladende ikke antallet af smittede, skriver Ekstra Bladet på baggrund af en rapport fra Statens Serum Institut, der blev offentliggjort 31. december.

I rapporten gør Statens Serum Institut status over antallet af indlagte, der har fået påvist omikron-varianten.

De nye tal viser, at under fem personer med omikron-varianten var indlagt på en intensivafdeling i Danmark 30. december, hvor dataene blev trukket. I alt var 93 indlagte på daværende dato.

Udenlandske studier har tidligere beskrevet, at omikron-varianten formentlig gav mildere forløb end for eksempel delta-varianten.

Statens Serum Institut har dog været forsigtige med at drage samme konklusion – lige indtil i dag. Her udtalte man, at risikoen for at blive indlagt som følge af omikronvarianten ser ud til at være omkring det halve sammenlignet med deltavarianten.

- Omikron vil stadig kunne presse vores sundhedsvæsen, men alt tyder på, at den er mildere end deltavarianten, udtalte Tyra Grove Krause, der er faglig direktør på Statens Serum Institut (SSI), mandag til TV 2.

Sponsoreret indhold