Nyheder8. august 2022

Opsigtsvækkende fund: Kiosk bugnede af ulovligt tobak

Sikkerhedsstyrelsen gjorde sig et vildt fund, da de besøgte "en gammel kending" på Frederiksberg
Sikkerhedsstyrelsens fund
Sikkerhedsstyrelsens kontrolbesøg førte til et større fund af ulovlige tobaksprodukter.
 Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Over 400 pakker snus, ulovligt udstyr og tobak uden lovpligtige sundhedsadvarsler.

Det var, hvad et par udsendte fra Sikkerhedsstyrelsen faldt over, da de tirsdag tog på et uanmeldt besøg i en kiosk på Frederiksberg.

Et besøg, der ikke var helt tilfældigt, eftersom kiosken tidligere har været politianmeldt for overtrædelse af tobaksloven. Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Måtte tilkalde assistance

– Når vi først én gang har konstateret, at der bliver solgt ulovlige produkter, så bestræber vi os på at lave opfølgende kontrolbesøg, fortæller kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff, og fortsætter:

– Man skal ikke tro, at man bare kan fortsætte med at lange ulovlige tobaksprodukter over disken, fordi man tidligere har haft besøg af os, siger han.

Under det uanmeldte besøg hos styrelsens "gamle kending" kunne den tilsynsførende dog alligevel konstatere, at der var tale om et stort antal ulovlige tobaksprodukter.

De udsendte måtte derfor tilkalde assistance fra Københavns Politi, således at de store mængder af tobak kunne beslaglægges.

Havde også e-cigaretter

Udover det store fund af de ulovlige tobaksprodukter, kunne det desuden konstateres, at der også var mange forskellige e-cigaretter til salg i kiosken på Frederiksberg.

Disse produkter var i sig selv lovlige, men da kiosken ikke var registreret til salg af e-cigaretter eller e-væsker, som det kræves, måtte den udsendte fra styrelsen notere endnu en overtrædelse hos den gamle kending.

Der venter nu Frederiksberg-kiosken et juridisk efterspil, da Sikkerhedsstyrelsen vil politianmelde ejeren for ulovligt salg, overtrædelse af tidligere forbud samt manglende registrering som e-cigaretforhandler.

Sponsoreret indhold