Oliver Bjerrehuus om kendt fotograf: Han tog mig på testiklerne

Oliver Bjerrehuus blev som kun 17-årig udsat for et seksuelt overgreb af modefotografen Mario Testino.

Oliver Bjerrehuus blev som kun 17-årig udsat for et seksuelt overgreb af modefotografen Mario Testino.

Foto: All Over Press, Kaspar Wenstrup

#MeToo- og Time's Up-bølgen ruller over hele verden, og nu fortæller Oliver Bjerrehuus, 42, hvordan han som kun 17-årig blev udsat for et seksuelt overgreb af modefotografen Mario Testino.

Det gør den tidligere model i dagens udgave af BT.

Modefotografen Mario Testino, der blandt andet har taget billeder af kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til august-nummeret af Australsk Vogue tilbage i 2016, er netop blevet suspenderet af Vogue efter beskyldninger om seksuel chikane og overgreb - og nu træder Oliver Bjerrehuus frem med sine oplevelser med fotografen, da Bjerrehuus var kun 17 år og arbejdede som model i Paris. 

- Han stod alene i studiet, og jeg hilste på ham. Han sagde med det samme, at jeg skulle tage tøjet af og stille mig hen foran kameraet. Han arbejdede på en ny bog, som jeg skulle være med i. Jeg smed klunset, og så gik han bare hen og trykkede mig i testiklerne og smilte. Jeg blev chokeret, tog ham i et kvælertag og lagde ham ned på gulvet. Jeg lå nøgen ovenpå ham med begge hænder om hans hals, mens jeg råbte, at han var syg i hovedet, og at jeg ville give ham en på hovedet, fortæller Oliver Bjerrehuus til BT.  

- Det bliver kaldt for "the Mario handshake", men det vidste jeg ikke dengang, tilføjer Oliver Bjerrehuus.

Den tidligere model fortæller, at det ikke er den eneste gang, at han blev udsat for seksuel chikane og overgreb i modebranchen. 

Selvom han gerne fortæller om sine ubehagelige oplevelser, så ønsker han ikke at forholde sig til de konsekvenser, som Mario Testino nu udsættes for. 

- Han burde selvfølgelig ikke have gjort det, men vi skal heller ikke skyde alle vores helte, fordi de er nogle svin. Det vil jeg lade en dommer om. Mario var ikke et ubehageligt menneske, han er bare en pilfinger og gramser. Og selvfølgelig skal de fjernes, det er bare for sent. Da det skete, så alle til. Det er først nu, hovederne ryger, men for mange er det 10-15 år for sent, siger Oliver Bjerrehuus til BT

I galleriet kan du se mere til Oliver Bjerrehuus:

Oliver Bjerrehuus' mange tatoveringer

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; line-height: 14.0px; font: 12.0px Times; color: #000000; -webkit-text-stroke: #ffffff; background-color: #ffffff}
span.s1 {font-kerning: none}
span.s2 {font-kerning: none; -webkit-text-stroke: 0px #000000}

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close