Nyheder30. april 2015

Ole Thestrup: Jeg er stærkere tilbage efter operationen

Skuespilleren fik en firedobbelt bypass-operation
Skuespilleren fik en firedobbelt bypass-operation
Skuespilleren fik en firedobbelt bypass-operation
 Foto: Thomas LaursenOle Thestrup ligger på Roskilde Sygehus til undersøgelse. Lægerne har forinden sprøjtet en kontrastvæske ind i hans krop, så de kan se, om blodet flyder ubesværet rundt i kroppen. Nu mumler de til hinanden, og i det øjeblik bliver Ole Thestrup klar over, at noget er galt.

Ved en pressekonference tidligere i november fik skuespilleren voldsomme hjertekramper, og dagen efter opsøgte han sin egen læge.

Nu er beskeden fra hospitalslægerne, at det eneste de kan gøre, er at udføre en firedobbelt bypass-operation. To af den folkekære skuespillers kranspulsårer er nemlig stoppet 100 procent til, og de to andre er stoppet henholdsvis 60 og 70 procent til.

Lillejuleaften bliver Ole Thestrup opereret.

LÆS OGSÅ: Nu opereres Ole Thestrup

Det er fire måneder siden, at 67-årige Ole Thestrup gennemgik den massive hjerteoperation, men allerede nu er han tilbage på revyscenen, endda med ekstra overskud.

- Jeg har flere kræfter, end jeg har haft i mange år. Før operationen kunne jeg arbejde i tre minutter, og så var jeg satme så stakåndet, at jeg skulle have en pause. Nu har vi både haft fire og seks timers prøver i træk, og det går fint, siger Ole Thestrup, da Ritzau Fokus møder ham forud for premieren på Tivolis sommerrevy "Tam Tam".

Men operationen var ikke en omgang for tøsedrenge, understreger skuespilleren, der i de første måneder efter operationen ikke tænkte på meget andet end smerterne.

- Det er op ad bakke efter sådan en operation. De klipper hele brystbenet op, og det hele bliver krænget til siden. Også skulder, ryg og ribben bliver bøjede, så kirurgerne kan komme til omkring hjertet, siger Ole Thestrup, der i dag er sluppet for smerterne og kun døjer med lidt ømhed.

LÆS OGSÅ: Ole Thestrup har hjerteproblemer

Da det stod klart, at en omfattende operation blev nødvendig, var det med blandede tanker, at Ole Thestrup reagerede.

- Det første, jeg tænkte, var, at min kone og jeg måtte se, hvordan vi kunne rokere rundt i økonomien, så vi kunne klare det uden min indtægt, og det kunne jeg slet ikke overskue, forklarer Ole Thestrup, der på daværende tidspunkt stod midt i forestillinger med musicalen "De 3 Musketerer", som han blev nødt til at melde fra til.

- Jeg tænkte ikke på slutningen. Ikke før jeg lå på hospitalet i julen, hvor jeg skulle opereres. Jeg vil tro, at i sådan nogle tilfælde rykker det selv i ateister, hvor de spørger sig selv, hvad der er efter døden. For der er man tæt på. Og det strejfede mig nogle gange, siger han og tilføjer, at han selv tror på "et liv" efter døden.

To måneder efter operationen begyndte de værste smerter at aftage, og i skuffen lå en kontrakt og lokkede skuespilleren, der var begyndt at kede sig.

- Hele tiden havde jeg i tankerne, at jeg havde en kontrakt derhjemme med "Tam Tam", som var underskrevet af producenten. Jeg ventede et stykke tid, men da jeg kunne mærke, at det var ved at gå fremad og lægerne sagde god for det, skrev jeg under. Og så binder det jo, så skal man være rask, og det er jeg så blevet, griner skuespilleren, der ikke engang efter den hårde omgang overvejer pension.

LÆS OGSÅ: Ole Thestrup savner sin ostemad

- Pensioneres? Nej, det tror jeg såmænd aldrig, jeg bliver. Jeg føler mig forpligtet overfor publikum. De skal have lov til at se mit fjæs og høre min stemme, når de gerne vil. Når det samtidig kan give mig smør på brødet og holde pensionsalderen i ave, så er det fint, siger Ole Thestrup.

Ole Thestrup er fra 28. maj aktuel i Tivolis sommerrevy, hvor også navne som Bodil Jørgensen, Ditte Gråbøl, Lena Maria Christensen og Shirley optræder.

Sponsoreret indhold