Nyheder2. september 2013

Ole Ernst: Ville ikke dø nysgerrig

Den folkekære skuespiller fik det maksimale ud af livet. I et stort interview talte han med SE og HØR om døden
Ole Ernst opnåede det, han ville med sit liv
Ole Ernst opnåede det, han ville med sit liv
 Foto: Claus PoulsenMåske vidste Ole Ernst, at han ikke havde langt igen. I hvert fald fortalte den dengang 72-årige skuespiller sidste år til SE og HØR, at han havde nået det, han ville i livet:

- Jeg dør ikke nysgerrig, sagde han uden at kende skæbnens ironi. Et år efter han sagde ordene, nemlig natten til søndag, sov han stille ind i sin lejlighed på Østerbro.

Det passer, det han sagde dengang. Ole Ernst nåede mere end de fleste. Han kunne fejre 50-års jubilæum i 2004, har vundet utallige priser og utallige kvinderhjerter og fået en datter og et barnebarn.

- Hun har fået fem 12-taller, det må hun have arvet efter sin mor, sagde han om datteren Ditte på 32, der netop var blevet færdiguddannet lærer.

Ole Ernst: Nu er han død

Hans anden kærlighed var ejendomsmægleren, Inger Storm Petersen, som han var kæreste med i halvandet år indtil sin død. Han fortalte SE og HØR, at de ikke boede sammen:

- Sådan har vi valgt det. Hun har travlt og har også to børn. Vi ses en gang om ugen, men hun er en dejlig kæreste. Inge er glad for mig, og jeg er glad for hende, hun holder mig i gang, sagde han.

En Holywood-stjerne har også for nyligt mistet livet
Ole Ernst sluttede interviewet af, som han startede, nemlig med at joke lidt om døden.

- Det er vigtigt at lave noget, og så længe jeg ikke er død, kan jeg spille komedie, sagde Ole Ernst, der havde en af sine sidste roller i den nyeste sæson af tv-serien Broen.

Sponsoreret indhold