Nyheder26. februar 2020

OL 2020 muligvis aflyst på grund af coronavirus

Den frygtede coronavirus spreder sig på verdensplan, og det har fået OL-komitéen til at sætte gang i overvejelserne om, hvorvidt OL 2020 i Tokyo skal aflyses
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ol2020.jpg
 Foto: MEGA

Dick Pound, et seniormedlem af Den Internationale Olympiske Komité, udtaler, at en aflysning af den store sportsbegivenhed nu helt reelt er en mulighed som resultat af coronavirus.

Til AP siger han, at komitéen dog har mulighed for at udsætte beslutningen helt frem til maj måned.

- På det tidspunkt, vil jeg mene, at folk bliver nødt til at spørge: 'Er det her under så god kontrol, at vi kan være sikre ved at tage til Tokyo eller ej?'.

Hvis det viser sig at være for farligt at afvikle legene, vil det ifølge Pound ikke være en sandsynlig mulighed at udskyde eller rykke legene til en anden by.

- Så skal du nok forvente en aflysning, siger han.

Pound opfordrer desuden de deltagende atleter til at fortsætte deres træning, selvom en potentiel aflysning nu er i sigte.

- Så vidt vi ved, så vil I være i Tokyo. Alt tyder på, at legene vil blive afviklet, som de plejer. Så I skal bare fokusere på jeres sport og være sikre på, at vi ikke sender jer ind i en pandemi, siger Dick Pound til de atleter, der forventer at skulle kæmpe om guldet til sommer.

Mere end 80.000 er på verdensplan meldt smittet af virussen, mens mere end 2.700 mennesker har mistet livet til sygdommen.

De Olympiske Lege forventes at finde sted i Tokyo, Japan fra den 24. juli frem til den 9. august.

OL er i moderne tid kun blevet aflyst på grund af krig. Det skete i 1916, 1940 samt 1944.

Sponsoreret indhold