Nyheder4. juli 2016

Oh Land flytter i cirkus

Sangerinden Oh Land er flyttet hjem til Danmark, hvor hun renoverer et gammelt cirkus, der blandt andet skal indeholde bolig og musikstudie
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/oh_land.jpg
 Foto: All Over

2016 har allerede været et år med drøn på for den danske sangfugl Oh Land. Sønnen Svend kom til verden i februar måned, og blot en time inden fødslen lagde hun sidste hånd på musikken til Tivolis ballet "Askepot". Dengang hed adressen stadig New York, men den er siden blevet skiftet ud.

Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, og manden Eske Kath har sammen med deres lille søn nemlig fået en ny og usædvanlig bopæl hjemme i Danmark.

- Min mand og jeg har købt et gammelt cirkus, fortæller Oh Land og kommer til at grine.

Den lille familie har taget det hele lidt hen ad vejen. Faktisk flyttede de allerede ind i huset inden, de nåede at få købt møbler. Det betød blandt andet, at Oh Lands søn på et tidspunkt sov i en gammel kuffert, fortæller hun. Men den største forandring fra New Yorks byliv findes udenfor huset.

- Det er ret sjovt, at jeg pludselig har en have. Jeg har ligget og revet skvalderkål op hver eneste gang, jeg ikke har skullet lave musik eller øve, smiler Nanna Øland.

Mens huset i Søborg har været et familiedrevet cirkus i fire generationer, skal der nu både være plads til bolig, musikstudie og kunstværksted til Eske Kath, der er billedkunster.

I fem år boede Oh Land i USA's pulserende storby New York, men nu er hun glad for at være tæt på sin familie igen.

- Det er for besværligt at være alene i New York med en lille fyr og uden familie. Og samtidig har de også et sundhedssystem, der overhovedet ikke fungerer. Så lige nu vil vi gerne være her, og så må vi se, om vi en dag skal tilbage til USA, forklarer hun.

Selv om ukrudtet i haven og koncerter kræver arbejdstimer, finder Oh Land dog også tid til at nyde sommeren i både Frankrig og Danmark.

- Jeg skal til haute couture-modeuge i Paris og et par dage på et champagneslot for at smage en helvedes masse champagne. Og ellers skal jeg bare spille på festivaler, grille og hoppe i havet alle mulige steder, håber jeg, siger Oh Land.

Sponsoreret indhold