Nyheder17. maj 2014

Oh Land banket gul og blå

Den danske sangerinde på sande, at det er hårdere end som så at være skuespiller.
Skuespilleriet er ikke for sarte kroppe, må den danske sangerinde sande.
Skuespilleriet er ikke for sarte kroppe, må den danske sangerinde sande.
 Foto: AOP

Den danske sangerinde Oh Land er ikke bange for en udfordring. Heller ikke, når den indbefatter, at hun efterfølgende ser ud som om, hun har fået en ordentlig omgang klø.

Som Mads Mikkelsens kone i den danske western "The Salvation" af instruktøren Kristian Levring, får hun nemlig en frygtelig behandling af et par af det vilde vestens hårdkogte forbrydere.

- Voldsscenen var meget intens, for det var tre dage, hvor jeg blev banket og jeg havde blå mærker og buler og skrammer over det hele, fordi jeg blev revet rundt, fortæller Oh Land med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius.

LÆS OGSÅ: Nik overrasker: Vild med genbrugstøj- Jeg følte ikke, at jeg blev nødt til at spille det, jeg oplevede det virkelig, siger hun om den voldsomme scene.

Selvom hendes rolle må grueligt meget igennem i filmen, nød hun at være med i filmen, der ud over Mads Mikkelsen også har store stjerner som Mikael Persbrandt og Eva Green på rollelisten.

LÆS OGSÅ: Se Oh Land kun dækket af Dannebrog- Det var rigtig sjovt at kunne bruge en hel dag på bare at leve sig ind i en rolle. Det er jo det ideelle scenarie for en legesyg voksen. Man leger en leg, hvor alle er ligeså koncentrerede om legen, som du selv er.

- Den sidste dag, da vi var færdige med at skyde, var jeg vildt ked af det, fordi det havde været så sjovt, siger hun.

Det var ikke mange erfaringer, sangerinden havde med skuespil, før hun sagde ja til rollen, men det var heller ikke forventet af hende.

- Jeg var selvfølgelig lidt intimideret over at skulle være med i denne her store film med etablerede stjerner, så jeg spurgte Kristian (Levring, red.) om jeg skulle tage nogle kurser, inden vi begyndte at filme.LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald vil giftes på rådhuset

- Men han sagde, at jeg bare skulle gøre nøjagtig, som jeg havde gjort til castingen, fortæller Oh Land, der først nu synes, hun har været klar til at prøve sine evner som skuespiller.

- Jeg havde en lille rolle i filmen "Hvid Nat" for nogle år siden, men så fik jeg hul igennem i musikken, som jo var det, jeg virkelig gerne ville. Og det var også vigtigt for mig, både for folks opfattelse af mig og for min egen opfattelse af mig selv, at jeg fik slået mig fast som musiker, inden jeg spredte mig for meget.

- Nu syntes jeg, at jeg er et sted i min karriere, hvor jeg godt kan tillade mig at prøve noget andet, jeg syntes kunne være sjovt, siger hun.

LÆS OGSÅ: Se prinsesse Athena i genbrugsdåbskjoleOm fremtiden byder på flere filmroller, er hun ganske åben overfor.

- Jeg ved det ikke. Det her var noget, jeg gjorde uden bagtanker og uden at tænke så meget over det, men hvis der kommer noget igen, der virker oplagt og spændende, så vil jeg da nok sige ja. Men jeg ser det ikke på den måde, at jeg nu træder ind i en karriere som skuespiller, siger hun og tilføjer:

- Jeg ser det lidt som en sjov tid, der kan bringe hvad som helst med sig.

"The Salvation" har dansk premiere den 22. maj.

Newspaq

Sponsoreret indhold