Nyheder22. januar 2024 (opd. 22. januar 2024)

Officielt: Nordic Waste er erklæret konkurs

Nu er miljøselskabet officielt erklæret konkurs

Miljøvirksomheden Nordic Waste er erklæret konkurs ved Retten i Randers.

Det fortæller både TV2 Fyn og Finans.

Det er nu op til advokaterne for Nordic Waste og Randers Kommune at danne et kuratel, der skal få overblik over konkursboet.

Nordic Waste, der har behandlet forurenet jord på en ejendom ved Ølst syd for Randers, indgav selv konkursbegæring i fredags.

Det skete, efter at selskabet i sidste uge fik påbud af Miljøstyrelsen om at stille sikkerhed for mere end 200 millioner kroner i forbindelse med arbejdet med at forhindre en miljøkatastrofe på virksomheden.

Et jordskred på ejendommen truer med at forurene den nærliggende Alling Å og måske også Randers Fjord.

Blandt kreditorerne finder man ifølge TV2 Fyn Randers Kommune, der mener at have 100 millioner kroner til gode alene for det arbejde, der er udført indtil nu.

Gældsstyrelsen har 1,5 millioner til gode, mens Miljøstyrelsen i kraft af det udstedte påbud forventer at have penge til gode - uden dog at kunne komme det endelige beløb nærmere.

Endelig mener selskaberne DSH Recycling og DSH Environment også at have penge til gode.

DSH Recycling har udlejet ejendommen ved Ølst til Nordic Waste og har rejst krav for mere end 70 millioner kroner, som blandt andet relaterer sig til de bygninger på ejendommen, som er ødelagt i forbindelse med jordskreddet.

DSH Environment er moderselskab til både DSH Recycling og Nordic Waste. Hovedaktionæren er USTC-koncernen, der er ejet af Torben Østergaard Nielsen og hans døtre.

Sponsoreret indhold