Nyheder30. januar 2024 (opd. 30. januar 2024)

Øresundsbroens 25 års jubilæum fejres med halvmaraton: Så vild bliver ruten

Øresundsbroens 25 års jubilæum fejres med halvmaraton. Nu løftes sløret for, hvilken rute løberne skal ud på
Øresundsbroens 25 års jubilæum fejres med halvmaraton. Nu løftes sløret for, hvilken rute løberne skal ud på.
Øresundsbroens 25 års jubilæum fejres med halvmaraton. Nu løftes sløret for, hvilken rute løberne skal ud på.
 Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Næste år er det 25 år siden, at Øresundsbroen blev indviet.

Det fejres ved at invitere tusindvis af mennesker til at kridte løbeskoene og begive sig ud på et halvmaraton fra Danmark til Sverige.

Nu løfter arrangørerne Sparta Atletik og Løb og MAI (Malmø Allmänna Idrottsförening) sløret for ruten til Broløbet 2025, der løber af stablen 15. juni næste år.

- Det at løbe under og over havet og krydse en landegrænse udgør per automatik en oplevelse ud over det sædvanlige, siger administrerende direktør i Sparta Atletik og Løb, Dorte Vibjerg.

Når deltagerne drager ud på den 21.097 kilometer lange rute, løber de fra Øresundsparken i Kastrup til målområdet ved kysten i Sibbarp-parken.

I løbet af ruten kan deltagerne regne med at skulle løbe ned i en fire kilometer oplyst tunnel til den kunstige ø Peberholm, og undervejs kommer de 21 meter under havets overflade.

Derefter tager ruten dem op i lyset - 57 meter over Øresund med udsigt til mål i Sverige.

Fra Dorte Vibjerg lyder det også, at tidligere deltagere formentlig vil kunne opleve et kvalitetsløft i oplevelsen omkring løbet.

Hun fremhæver, at der vil være "god plads til startområdet i grønne omgivelser ved Øresundsparken" samt "den smidige adgang til Øresundsbroen og målområdet ved kysten i Sibbarp-parken ved Limhamn".

Derudover er der en klar forventning om, at løbet bliver udsolgt, og dermed at 40.000 mennesker tager turen over sundet.

- Vi har set en tendens til, at de motionsløb, der har været sat til salg hen over slutningen af sidste år og starten af i år - både maraton, halvmaraton og Royal Run - er blevet udsolgt på relativt kort tid.

- Det gør, at vi har en forventning om, at det her også kommer til at gå rigtig stærk, siger Dorte Vibjerg.

Hun nævner samtidig, at det seneste løb over broen var i 2010.

- At man fejrer 25-års-jubilæet, og at det er 15 år siden, man sidst har kunnet løbe over Øresundsbroen, gør, at det er en meget spændende og fantastisk anledning for løbere til at komme ud og opleve broen.

Tilmeldingerne til Broløbet 2025 starter torsdag klokken 12.

Sponsoreret indhold