Nyheder19. september 2008

Obama eller McCain?

Temmelig ærgerligt for Barack Obama, at den amerikanske præsident ikke vælges i Europa. I så fald behøvede han slet ikke bekymre sig, men kunne være
Barack Obama eller John McCain?
Barack Obama eller John McCain?
 Foto: All Over

Temmelig ærgerligt for Barack Obama, at den amerikanske præsident ikke vælges i Europa. I så fald behøvede han slet ikke bekymre sig, men kunne være helt sikker på at flytte ind i Det Hvide Hus efter årsskiftet.

Her på denne side af Atlanten raser Obama-feberen - vi elsker manden, der kan blive De Forenede Staters første sorte præsident.

Men, men. Som bekendt er det jo amerikanerne selv, der afgør navnet på deres næste leder. Og i USA er valget bestemt ikke afgjort endnu. Langtfra. Efter at Obama i en periode førte i meningsmålingerne, har modkandidat John McCain halet kraftigt ind. Og i de allerseneste målinger fører han klart over den langt yngre Obama.

Skiftet i meningsmålingerne kommer efter det republikanske partikonvent. Her havde amerikanerne lejlighed til for alvor at stifte bekendtskab med McCains nyudpegede vicepræsidentkandidat, den 44-årige Sarah Palin - en indtil nu fuldstændig ukendt guvernør fra Alaska.

En vicepræsidentkandidat er naturligvis ikke så vigtig som præsidentkandidaten, men er dog - som amerikanerne udtrykker det - "only a heartbeat from being the president". Med andre ord: Før end vi aner det, kan uerfarne fru Palin fra Alaska blive leder af verdens mægtigste nation. Husk på, at McCain trods alt er 72 år og har haft cancer.

Og hvem er hun så, Sarah Palin? Vi ved, at hun er mor til fem. At hun ikke har politisk erfaring uden for Alaska. At hun er inkarneret abortmodstander. Samt at hun fuldt og fast tror på Bibelens ord om, at verden er skabt af Gud på syv dage.

Herovre korser vi os. Amerikanerne er ikke forskrækkede - tværtimod. I en nøddeskal er det vist forskellen mellem Europa og USA.

Sponsoreret indhold