Nyheder31. december 2011

Nytårstaler volder kvaler

I aften er dronningen kun spændt, men tidligere har hun med egne ord været ”meget, meget nervøs”
Dronning Margrethe er spændt forud for aftenens nytårstale til nationen
Dronning Margrethe er spændt forud for aftenens nytårstale til nationen
 Foto: All Over

I aften kl. 18.00 holder dronning Margrethe II sin nytårstale nr. 39 til den danske befolkning. Det kan hun dermed gøre med en vis rutine og ikke den nervøsitet, der prægede hendes taler de første år.

- Ja, jeg var meget, meget nervøs. Det har ikke været det allerførste år, men et år kan jeg huske, at jeg havde nogle perler på, der hang løst ned foran. Da jeg var færdig med talen, så jeg ned ad mig selv, og så at perlerne gik sådan ind og ud på egen hånd.

De var ikke bare ved at trille af snoren?

- Nej, det var simpelthen, fordi det hele gik sådan på mig, at perlerne hang og dinglede og slog i takt med mit hjerte. Det var efter, jeg havde talt, og det hele var færdigt. Man kunne ikke se det under talen, tror jeg, det var først bagefter, da jeg var færdig, og fjernsynet var slukket igen, fortæller Margrethe i et interview med Billed-Bladet.

Læs også: Obama: Dropper Margrethe

I aften kommer danskerne til at opleve en mere rolig dronning, der dog ikke kommer uden om, at talen giver en vis mængde sommerfugle i maven.

- Jeg er spændt. Man skal virkelig være koncentreret og være sikker på, at man har læst talen så meget igennem, at man kan den. Jeg ville aldrig drømme om at prøve at kunne den udenad. Men at man kender den, og man ved, hvor sætningerne går hen på siden og sådan nogen ting. Og at man får sagt de ting, man har skrevet ned i talen, sådan at det giver mening. Også at måden, man læser på, bliver lidt varieret, så det ikke bare bliver sådan badabadaba. For det er næppe særlig morsomt at høre på, lyder det fra Danmarks dronning.

Sponsoreret indhold