Nyheder17. april 2022

Nyt studie: Delfiner bruger også “wingmen”

Det er ikke kun mennesker, der bruger "wingmen", når der skal scores
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxtwo222362.jpg
 Foto: MEGA

Mange har prøvet det. Med en god ven eller veninde ved sin side, har man spankuleret afsted for at score i byen.

Vennen ved din side kaldes i daglig tale en “wingman”, der skal hjælpe dig fange det modsatte køns interesse.

Det er dog ikke kun mennesker, der gør brug af en god kammerat, der får os til at se godt ud.

Det er også noget, delfiner gør brug af. De er det eneste dyr udover mennesker, man kender til, som har sex af lyst, og de hjælper altså hinanden til at finde en partner.

Et nyt studie, der er lavet over 30 år, viser, unge delfin-hanner danner venskaber i grupper fra fire til 14 delfiner.

Det skriver det engelske medie The Sun.

Man har observeret 85 såkaldte “bottlenose”-delfiner i Western Bay i den vestlige del af Australien, hvor det var de største og stærkeste vennegrupper, der havde mest held i sprøjten hos kvinderne.

– Vi taler om de her grupper af “wingmen”, fordi det er helt sikkert, det de er, fortæller seniorforfatter Dr. Micheal Krützen, der forsker i delfiners opførsel, fra universitetet i Zürich i tidsskriftet Current Biology.

– Det er som mennesker. Hvis du virkelig kan stole på din kammerat, så er I stærkere sammen. Samarbejde mellem hankøn er ellers meget sjældent (blandt dyr red.), fordi de selv ønsker at blive faderen, fortsætter forskeren.

Michael Krützen fortæller, at delfinerne tilbringer lang tid sammen, og derfor bliver de gode venner. Delfiner rør endda hinandens finner på samme måde, som mennesker holder i hånden.

– Vi tror, delfinerne hjælper hinanden, fordi de lever sammen så lang tid. De ved, at de vil tiltrække mange hun-delfiner på den måde. Det er virkelig fedt at se, siger forskeren.

Kivia Gerber, der er PhD-studerende ved universitet i Zürich fortæller, at handelfinerne i mindre grupper har sværere ved at tiltrække kvinder.

– Mandlige “bottlenose”-delfiner samarbejder for at udkonkurrere rivaliserende grupperinger om adgangen till kvindelige delfiner.

– Hanner med stærke sociale bånd har større succes end dem med svagere bånd. Hanner uden for sociale grupper har mindre, hvis overhovedet noget, held, slutter hun af.

Sponsoreret indhold