Nyheder21. august 2021

Nyt studie: Babyer født under pandemien har lavere IQ

Et nyt amerikansk studie konkluderer, at babyer født under pandemien er bagud på en lang række parametre
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/eyepix004737.jpg
 Foto: MEGA

Corona viser sig nu at have yderst kedelige konsekvenser for den kommende generation. I hvert fald hvis man skal tro et amerikansk studie, som The Guardian omtaler.

Et amerikansk studie fra Brown University, som dog endnu ikke blevet peer reviewed, konkluderer, at babyer, som er født under pandemien præsterer markant dårligere, når det kommer til verbale, motoriske og kognitive evner.

Studiet er foretaget blandt 672 børn i den amerikanske delstat Rhode Island. Af disse var 188 født efter juli 2020 og 308 var født før januar 2019, mens 176 var født mellem januar 2019 og marts 2020.

I årtiet op til pandemien ligger den gennemsnitlige IQ for børn mellem tre måneder og tre år på 100, mens den gennemsnitlige IQ for børn født under pandemien er på 78.

Sean Deoni, der er professor i pædiatri ved Brown University, peger ifølge The Guardian på en række faktorer, der kan forklare faldet i IQ.

Han peger på, at der kan have været mindre stimulering af babyer i hjemmet, fordi institutioner, skoler, forretninger og legepladser har været lukket ned, ligesom forældrene har været ekstra pressede med at arbejde hjemme, samtidig med de skulle passe børn.

- Forældrene er stressede og nedslidte... interaktionen med barnet vil normalt have gået markant ned, fastslår han.

Det er endnu for tidligt at konkludere om, de dårlige kognitive præstationer hos babyer født under pandemien har en effekt på den lange bane.

Sponsoreret indhold