Nyheder27. november 2014

Nyt stort navn til Roskilde Festivalen

Festivalen offentliggjorte nyt band torsdag formiddag
Festivalen offentliggjorte nyt band torsdag formiddag
Festivalen offentliggjorte nyt band torsdag formiddag
 Foto: Mikael RieckTilhængere af storladen stadionrock har fået en god grund til at overveje at tage på næste års Roskilde Festival.

Det britiske band Muse bliver således at finde blandt hovednavnene i 2015, afslører arrangørerne torsdag formiddag.

- Det er et band, som gør sig rigtig godt på de store scener, både fordi musikken er til det, men også fordi liveshowet er til det. Det, kombineret med, at bandet er albumaktuel, gør, at det næsten ikke kunne være et bedre match til Orange scene, siger programchef Anders Wahrén til Ritzau.

Trioen ventes inden festivalen at have udgivet sit syvende album, som skal følge op på "The 2nd Law" fra 2012.

Muse består af den ekvilibristiske forsanger og guitarist Matthew Bellamy, bassisten Christopher Wolstenholme og trommeslager Dominic Howard og debuterede i 1999 med albummet "Showbiz".

Siden voksede bandets anerkendelse og popularitet album for album kulminerende efter udgivelsen af "Black Holes and Revelations" i 2006.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Så 'travlt' havde politiet på årets Roskilde Festival

Året efter stod bandet for første gang på Roskilde Festivals Orange scene efter at have spillet på to af festivalens mindre scener i 2000 og 2004.

Senest var bandet forbi Danmarks største festival i 2010, og dermed bliver koncerten til sommer Muses femte besøg på festivalen.

LÆS OGSÅ: Her er dommen over Roskilde Festival 2014

- Muse vokser og har udviklet sig, og derfor er det relevant at præsentere bandet igen, mener Anders Wahrén.

Foruden Muse er Roskilde Festival klar til at sætte navn på 19 andre kunstnere til næste års festival i form af St. Vincent, The Tallest Man On Earth, The War On Drugs, Av Av Av, Batida, Broken Twin, Dalhous, Deafheaven, Future Brown, Goat, Honningbarna, ILoveMakonnen, Kasai Allstars, Kate Tempest, Myrkur, OFF!, Pallbearer, Tropkillaz og Young Fathers.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festivalen dropper musikken søndag

Dermed er 30 kunstnere nu meldt klar til næste års festival, som i alt vil præsentere 169 navne.

Med Muse på plads har Roskilde Festival allerede fire hovednavne i truppen, som foruden den britiske trio tæller den amerikanske metalgruppe Lamb of God, den amerikanske hiphop- og r&b-stjerne Pharell Williams og den danske rockgruppe Mew.

Og der er mere på vej, varsler programchefen.

- Der er plads til lidt af hvert endnu. Vi vil gerne have et elektronisk navn derop, det kan også være, der skal noget mere historie på, der er plads til noget mere urbant, der er plads til mere rock, og det kan også være, der skal være mere metal, varsler Anders Wahrén.

Sponsoreret indhold