Nyheder 25. august 2021

Nyfødt baby reddet fra Kabul-kaos på vej mod Danmark

En familie fra Afghanistan kan snart bliver genforenet på dansk jord, når flyet SK-6903 lander
Foto: MEGA

En nyfødt pige født i Afghanistan genforenes snart med sin familie i Danmark.

Hendes forældre og fire søskende måtte efterlade pigen hos sin bedstemor i kaosset i Kabul lufthavn, da de blev evakueret i fredags. Deres vej væk fra Taliban blev et dansk Hercules-fly.

Da forældrene tog beslutningen om ikke at tage deres datter med, vidste de ikke, om de nogensinde ville se hende igen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Men nu sidder pigen sammen med sine bedsteforældre og en række andre evakuerede afghanere på et fly, og timerne til, at familien atter er samlet, er talte. Det beretter journalist Rasmus Tantholdt på sin Instagram-profil.

- Den lille pige har det godt, og for få minutter siden lettede SAS-fly SK 6903 mod Danmark via Dubai. Med I flyet er både den nyfødte pige og hendes bedsteforældre. I Danmark venter far, mor og fire søskende på at blive genforenet med resten af familien, skriver Rasmus Tantholdt fra Islamabad Lufthavn i Pakistan.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har delt et billede af den lille pige sammen med oberst Charlotte Wetche, som de sidste to døgn har været med til skifte ble og made den lille ny.

Genforeningen lykkes i kraft af, at bedstemoren blev evakueret til Islamabad i Pakistan med den lille pige, hvorfra de flyver til Danmark via Dubai.

Babyen kom lettere til skade under tumulten i Kabul lufthavn, men endte i sikre hænder hos en dansk læge i lufthavnen i Islamabad.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

- Flere danske soldater havde svært ved at holde tårerne tilbage, da det gik op for dem, at den lille pige er datter til den grådkvalte mor de havde igennem lufthavnen i Islamabad for fire dage siden. “Aldrig har mit job givet så meget mening” sagde en af dem til os, skriver Rasmus Tantholdt.

Flyet SK-6903 fra SAS lettede fra Islamabad klokken 16.44 lokal tid.

Sponsoreret indhold