Nye detaljer efter Eriksens kollaps: - Nogle kastede op

Ligesom resten af Danmark var det danske landshold også i chok, efter at Christian Eriksen var faldet om midt på banen under EM-kampen mod Finland.

Den uhyggelige oplevelse havde ingen rigtigt rystet af sig, da Danmark fem dage efter igen skulle binde fodboldstøvlerne og møde Belgien i Parken.

Nu sætter træneren Kasper Hjulmand ord på, hvordan Christian Eriksens kollaps havde sat sig i det danske landshold - og ikke mindst hvad den massive opbakning betød for holdet. Det gør han til DR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Christian Eriksens kollaps rev op i flere traumer hos de danske spillere. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

- Vi skulle ind og spille en fodboldkamp på allerhøjeste niveau. Det er mig en gåde, vi kan gå ind og fyre den sådan af. Nogle tvivlede, da vi kørte ind med bussen. Nogle kastede op nede i omklædningsrummet. Og så kunne gå ind og fyre den af ... Det viser, at man kan komme langt, hvis man får opbakning, siger han og fortsætter:

- Hvis man føler sig følelsesmæssigt tryg. Der er nogle, der bakker dig op uanset hvad, der sket. Og man bare kan fyre den af, og man kan føle sig elsket, selvom man måske skulle tabe. Det tror jeg, er helt vildt vigtigt. Og det er en morale i det hele taget.

Danmark leverede en super præstation, og mindre end to minutter inde i kampen lykkedes det Yussuf Poulsen at få en bold i kassen.

Kærlig opbakning

Hvis du spørger Kasper Hjulmand, så kan man takke de omkring 25.000 fremmødte fans på stadion og den massive kærlighed og opbakning, der havde været op til kampstart, for at det var muligt for det danske landshold at spille så god en kamp.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

Dog vendte det, og i anden halvleg kom Belgien foran. Kampen mellem endte 2-1 til Belgiens favør.

Men ingen tvivl om, at selvom Danmark tabte, så var de danske drenge tilbage i spillet. Det sidste, verden ellers havde set til det danske landshold, var den kamp mod finnerne, som endte 0-1 til Finland, og hvor det danske landshold var totalt rystede efter Danmarks 10’ers hjertestop.

Trods to nederlag, endte det med, at Danmark efter en sejr mod Rusland røg hele vejen til semifinalen mod England.

Christian Eriksen fik opereret en pacemaker ind i brystet og blev udskrevet fra Rigshospitalet efter en lille uge, og snart kan han vende tilbage sin klub Inter Milan.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close