Nyheder21. marts 2023

Nye Borgerlige-stifter Svend Pedersen sviner Mette Frederiksen: Er hun fullblown psykopat?

Mette Frederiksen og en lang række andre kvindelige politikere er blevet svinet til af Nye Borgerliges medstifter og hovedbestyrelsesmedlem Svend Pedersen på blandt andet sociale medier
Svend Pedersen, der er medstifter af Nye Borgerlige, har sendt flere svinere til Mette Frederiksen gennem Facebook-opslag.
Svend Pedersen, der er medstifter af Nye Borgerlige, har sendt flere svinere til Mette Frederiksen gennem Facebook-opslag.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

"Er Mette Frederiksen fullblown psykopat? Jeg tror det."

Sådan skriver Nye Borgerliges medstifter og hovedbestyrelsesmedlem Svend Pedersen på Facebook om Mette Frederiksen 9. april 2022.

Ekstra Bladet har kortlagt og en indsamlet en lang række dokumentation på, at Svend Pedersen har sendt svinere afsted mod flere kvindelige politikere heriblandt landets statsminister Mette Frederiksen.

Kun få dage efter, at Svend Pedersens første opslag om Mette Frederiksen, kom det frem, at statsministeren befandt sig i Kyiv. Den mulighed fik Svend Pedersen brugt til lige at sende sviner afsted:

"Hvor er de russiske tropper, når man skal bruge dem?," skrev han 22. april 2022.

Flere tilfælde

Også Enhedslistens ligestillingsordfører Rosa Lund har fået nogle ikke så pæne ord med på vejen af Svend Pedersen, der kalder hende "infantil beta" i endnu et Facebook-opslag.

Derudover er Socialdemokraten Laura Rosenvinge også blevet kaldt et "afskyeligt sovjetmenneske" i forbindelse med, at hun havde fortalt, om de mange ubehagelige beskeder fra folk. der ikke kan lide hendes politik.

Mai Villadsen, Astrid Krag, Pia Olsen Dyhr har også fået et opslag dedikeret til sig af Svend Pedersen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Pernille Vermund, der også var med til at stifte partiet og igen stiller op som formand for samme, men hun har gennem Nye Borgerliges pressechef fortalt, at hun ikke ønsker at kommentere sagen.

Sponsoreret indhold