Nyheder19. september 2023

Ny taskforce skal gå stærkt kritiserede ejendomsvurderinger efter i sømmene

Der har været meget kritik af de nye ejendomsvurderinger, som en taskforce nu skal gennemgå
Mange har rejst kritik af de nye ejendomsvurderinger, derfor skal en ny taskforce gennemgå dem for fejl.
Mange har rejst kritik af de nye ejendomsvurderinger, derfor skal en ny taskforce gennemgå dem for fejl.
 Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Skatteministeriet etablerer ny taskforce og en ny enhed for at forbedre de nye foreløbige ejendomsvurderinger.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Enheden, der bliver etableret i Vurderingsstyrelsen, skal blandt andet kigge på "de skæve vurderinger, der har været i medierne, som borgerne har henvendt sig med, eller som Vurderingsstyrelsen selv har udsøgt", skriver ministeriet.

Det gælder blandt andet ejendomme, hvor grundværdien overstiger ejendomsværdien markant.

Der etableres også en særlig taskforce med fokus på at afhjælpe de situationer, hvor en foreløbig vurdering giver udfordringer i forhold til køb og salg af en bolig.

Meldingen fra ministeriet kommer, efter at skatteminister Jeppe Bruus (S) tirsdag har været i samråd om det nye ejendomsvurderingssystem.

- Der har i pressen været flere eksempler på skæve vurderinger. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu iværksætter initiativer, der skal skabe endnu mere tryghed for boligejerne og sikre, at der bliver kigget på de foreløbige vurderinger, der er meget skæve, lyder det fra ministeren i meddelelsen.

De foreløbige 2022-vurderinger blev sendt ud mandag den 11. september. De afgør, hvad boligejerne fremover skal betale i skat.

Vurderingerne er blevet mødt med stor kritik. Flere medier har blandt andet kunnet berette om vurderinger, som selv ministeren har kaldt "helt på månen".

Som udgangspunkt kan man hverken klage over eller rette i de foreløbige vurderinger. Først når den endelige 2022-vurdering ifølge planen lander engang i 2025, kan man rette fejl og klage.

Det forlød dog kort tid efter vurderingernes offentliggørelse, at man kunne henvende sig til styrelsen, hvis man vurderede, at vurderingen var helt skæv.

Indtil videre har det givet anledning til knap 5000 henvendelser fra borgere, oplyser Skatteministeriet tirsdag.

Sponsoreret indhold