Nyheder 29. juni

Ny strejkemelding fra SAS: Fuldt stop i 72 timer

Flyene afgår som planlagt i dag, efter at SAS-piloters strejkevarsel er midlertidigt afblæst

1000 SAS-piloter går ikke i strejke. I hvert fald ikke natten til onsdag, hvor der var frist for en ny overenskomstaftale mellem dem og flyselskabet.

Den midlertidige afblæsning af strejken betyder, at de flyafgange, som er planlagt onsdag, afgår efter planen.

Der er i stedet indgået en aftale om, at tidsfristen bliver rykket med 72 timer.

Det oplyser den svenske pressechef i SAS, Karin Nyman, til det svenske nyhedsbureau TT

Over for den norske avis Dagens Næringsliv forklarer den norske rigsmægler i sagen, Mats Wilhelm Ruland, hvorfor der har været hjemmel til at skubbe tidsfristen.

Kan stadig gå galt

Piloterne er utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Finder parterne ikke frem til en aftale, kan det komme til at berøre op mod 30.000 SAS-passagerer om dagen. Det oplyste selskabet mandag aften.

- Det er, fordi det er komplekse spørgsmål, som der skal findes en løsning på, siger han til avisen ifølge det norske nyhedsbureau NTB.

Med den nye tidsfrist vil der ifølge NTB gå nogle dage, før det står klart, om den omfattende pilotstrejke kan undgås.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flyselskabets danske pressechef, Alexandra Kaoukji, oplyser i en skriftlig kommentar til Ritzau, at mæglerne vurderer, at "der er mulighed for at nå til enighed" om en ny overenskomst mellem flyselskabet og piloterne.

- Den nye tidsfrist på 72 timer betyder, at vores passagerer kommer afsted på deres planlagte rejser de næste par dage. Det er vi meget glade for. Vi har haft konstruktive samtaler, og mæglerne vurderer, at der er mulighed for at nå til enighed, skriver hun.

- Vores håb er derfor, at vi finder en løsning, og at passagererne ikke bliver berørt.

Piloter: Rigtigt valg

Set i lyset af at forhandlingerne har varet i to uger, gør det ikke så meget, at man nu må tage et træk på yderligere 72 timer. Det siger formanden for SAS-fraktionen hos det svenske pilotforbund, Martin Lindgren.

- Vi har siddet her i to uger og er i dag blevet bedt af mæglerne om at fortsætte i yderligere 72 timer, og det har vi accepteret. Det kræves nu, at vi begge går tilbage til forhandlingsbordet og virkelig forsøger at blive enige. Vi håber, at det lykkes, siger han til TT.

Ritzau har spurgt Rebecca Rosenvinge, som er pressechef for norske Pilotforbundet, om parterne har rykket sig tættere på hinanden, og hvilke indrømmelser der kan være gjort, men hun har afvist at kommentere forhandlingerne, mens de stadig er undervejs.

Sponsoreret indhold