Nyheder1. april 2022

Ny politikampagne: Vil du have en elefant i nakken?

Du kan risikere at få en elefant i nakken, hvis passageren bag dig ikke har sele på
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipurestockxfour579345.jpg
 Foto: MEGA

Du har formentlig altid fået at vide, at du skal spænde sikkerhedsselen, men nu vil politiet gerne gøre dig endnu mere opmærksom på det.

Færdselspolitiet i Syd- og Sønderjylland kommer i den kommende uge til at sætte ekstra fokus på, om sikkerhedsselen er spændt på bilisterne på vejene.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hvis du ikke har spændt selen, kan det for det første komme til at koste dig en pose penge, som du nok godt kunne have brugt et andet sted.

Det koster nemlig en bøde på 1500 kroner, uanset hvor i bilen du befinder dig. De samme regler gælder for forsæde som bagsæde.

Det gælder også i varebil, bus eller lastbil. Er der en sele, skal du have den på.

– Det er ikke kun et spørgsmål om bøder, for faktisk er sikkerhedsselen det mest enkle og effektive sikkerhedsudstyr i bilen. Risikoen for at blive dræbt eller kvæstet halveres, hvis du bruger selen. Og det gælder alle i bilen. Uanset hvor kort turen er, siger politikommissær Mads Bruhn Lund, operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Vil du have en elefant i nakken?

For det andet kan det have fatale konsekvenser for alle i bilen, hvis du kører galt og du eller en passager ikke har sele på.

Kun tre procent af bilisterne kører uden sele, men omkring 30 procent af alle ulykker i personbil med dødsfald til følge kommer fra personer, der har kørt uden sele.

En person på bagsædet uden sele kan ramme dig i nakken med en vægt svarende til en elefant. Og hvem har egentlig lyst til at få en elefant i nakken?

Førerens ansvar

Når du så har taget din egen sele på, er det efterfølgende dit ansvar, som fører af bilen, at sikre dig, at børn under 15 år også er spændt korrekt fast.

Er de ikke det, kan det koste dig en bøde på 2000 kroner, 500 kroner til Offerfonden go et klip i kørekortet.

Så må der heller ikke være flere passagerer i bilen, end der er seler til.

Sponsoreret indhold