Nyheder16. november 2020

Ny opfindelse kan gøre folk tre gange hurtigere ædru

Ved hjælp af kontrolleret hyperventilation kan man ifølge et nyt studie blive hurtigere ædru
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200519-091946-a-1920x1279we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Måske har flere i weekenden måtte indse, at det kan kræve lidt mere end bare et spejlæg og et koldt styrtebad at komme sig over sin brandert.

Men en canadisk opfindelse, ClearMate, har gennem undersøgelser i et ganske lille studie nu vist, at det kan lade sig gøre at gå fra beruset til ædru tre gange så hurtigt, som når alkoholen udskilles gennem leveren.

Det skriver Independent.

For ved hjælp af optimering af åndedrættet kan kroppen nemlig udskille den giftige alkohol. Jo hurtigere, man trækker vejret, des hurtigere udskilles alkoholen.

Under kontrol

Nå, men kan man så bare gå i gang med en rask hyperventilation, når man står på baren og sejler lidt?

Nej, desværre ikke. For trækker du vejret alt for hurtigt, kan du komme til at udånde for meget kuldioxid, og så risikerer man at besvime.

Her kommer ClearMate-maskinen ind i billedet. For ved hjælp af en maske, som er forbundet til to beholdere med henholdsvis ilt og kuldioxid, sørger den for, at indholdet af de to ting forbliver stabilt undervejs.

Man skaber med andre ord en slags kontrolleret hyperventilation.

Kræver flere studier

Studiet blev udført på fem raske unge frivillige mænd, som fik serveret en kombination af vodka og vand, indtil de var lettere berusede.

Herefter målte de canadiske forskere hastigheden af hvor hurtigt alkoholen i blodet blev udskilt – både med og uden masken.

Og her fandt forskerne gennem det lille studie altså ud af, at processen gik tre gange så hurtigt med masken fra ClearMate.

Undersøgelsen var som nævnt ganske lille, og selvom opdagelsen er spændende, kræver det en del flere resultater inden for samme, før man lige kan have sådan én med sig i tasken på byturen.

Sponsoreret indhold