Nyheder22. december 2023 (opd. 22. december 2023)

Ny lydoptagelse afslører Donald Trump: Tigger om valgfup

Det ser ikke godt ud for den forhenværende præsident
Donald Trump vil gøre alt for at snakke sig ud af forsøget på at snyde og true sig til en ny periode som præsident, men hans handlinger klæber voldsomt til ham nu.
Donald Trump vil gøre alt for at snakke sig ud af forsøget på at snyde og true sig til en ny periode som præsident, men hans handlinger klæber voldsomt til ham nu.
 Foto: REUTERS/Scott Morgan/File Photo/Ritzau Scanpix

I en ny lydoptagelse, der er fremlagt som bevismateriale mod Donald Trump hører man den tidligere amerikanske præsident meget indtrængende bede to republikanere i Michigan om at lade være med at godkende valgresultatet i 2020.

Det er en optagelse fra den 17. november - omkring to uger efter præsidentvalget, som blev vundet af Joe Biden. Optagelsen er blevet offentliggjort af The Detroit News.

I telefonsamtalen deltog Trump, som var den daværende præsident, og Ronna McDaniel , som leder den Nationale Republikanske Komité samt republikanerne Monica Palmer og William Hartmann fra Wayne Countys valgkommission.

Under samtalen siger Trump, at Palmer og Hartmann vil tage sig "usle" ud, hvis de godkender valgresultatet - eftersom de tidligere skulle have sagt, at de modsatte sig en godkendelse.

- Vi må kæmpe for vort land, siger Trump og fortsætter:

- Vi kan ikke lade disse mennesker tage vort land fra os.

McDaniel skal have forsikret Palmer og Hartmann om, at den republikanske partiledelse ville skaffe advokater, som kunne klare sagen, så længe de bare gik hjem uden at underskrive en godkendelse.

- Vi tager hånd om det, hører man Trump sige.

Samtalen skal være optaget af en person, som kom ind og var tæt på Palmer og Hartmann under samtalen, angiver avisen.

Den nye rapport kommer på et tidspunkt, hvor Trump forsøger at blive sit partis præsidentkandidat ved valget i 2024. Han fører stort i opinionsmålingerne, selv om han er anklaget for flere forbrydelser - blandt andet forsøg på at få manipuleret og snydt med valgresultatet i Georgia.

Sponsoreret indhold