Nyheder6. december 2022

Ny lov på Bali: Slut med sex for turister der ikke er gift

Du kan få op til et års fængsel, hvis du alligevel lader dig friste
Sex uden for ægteskab forbud
Den indonesiske ø Bali er en populær turistdestination. (Arkivfoto)
 Foto: Sonny Tumbelaka/Ritzau Scanpix

Indonesiens parlament har tirsdag godkendt en ny lov, der forbyder sex uden for ægteskab. Straffen er op til et års fængsel.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den nye lov er en del af en række lovændringer, som ifølge kritikere underminerer borgernes frihedsrettigheder i verdens tredjestørste demokrati.

De kontroversielle nye love gælder både for indonesere og udlændinge.

Som det norske nyhedsbureau NTB påpeger, betyder det, at eksempelvis turister på den indonesiske ferieø Bali kan blive straffet med op til et års fængsel for sex uden for ægteskab.

Lovændringerne omfatter også et forbud mod at fornærme præsidenten og statslige institutioner samt give udtryk for synspunkter, der ikke flugter med statens ideologi.

Godkendelsen af forbuddet mod sex uden for ægteskab kommer, på trods af at erhvervsorganisationer har advaret om, at det kan skade Indonesiens omdømme som blandt andet turistdestination.

Indonesien har den største befolkning af muslimer i verden. Landet har de seneste år oplevet en stigning i religiøs konservatisme.

Modstandere af den nye lov har fremhævet flere punkter, som de mener er socialt regressive, og som vil indskrænke ytringsfriheden.

Kritikerne mener, at loven repræsenterer et "stort tilbageslag" i at bevare demokratiske friheder efter den autoritære leder Suhartos fald i 1998.

- Vi går baglæns. Undertrykkende love burde være afskaffet, men lovforslaget viser, at argumenterne fra forskere i udlandet er sande - at vores demokrati uden tvivl er i tilbagegang, udtaler Amnesty Internationals direktør for Indonesien, Usman Hamid, til nyhedsbureauet AFP.

Da en tidligere udgave af loven blev behandlet i 2019, udløste det landsdækkende protester i Indonesien, hvor titusindvis af mennesker deltog, skriver Reuters.

Sponsoreret indhold